Sport

2013.09.16. 15:28

Minél jobban csillogó érmekért utaznak

Miskolc - A hét végén Bosznia-Hercegovina fővárosában rendezik a junior cselgáncs Európa-bajnokságot.

Miskolc - A hét végén Bosznia-Hercegovina fővárosában rendezik a junior cselgáncs Európa-bajnokságot. A Miskolctól légvonalban mintegy 700 kilométerre lévő Szarajevóban három miskolci sportoló is tatamira lép.

– Mi szerdán kelünk útra – mondta Gercsák Szabina, a Hell Miskolci Judo Club sportolója, aki a 63 kilós súlycsoportban szombaton próbál szerencsét. Mivel még csak jövőre leszek junior korú versenyző, így a velem szembeni elvárásokat is ehhez igazította a szakvezetés. – Azt gondolom, hogy az európai élmezőny tagjai szeretnék begyűjteni Szabina skalpját – vette át a szót Flórusz János, a Hell MJC elnök-edzője. – Nem rakunk elviselhetetlen terhet versenyzőnk vállaira, ezért úgy fogalmazunk, hogy „csak” tisztes helytállást várunk tőle. Ez azt jelenti, hogy az első öt közé várjuk.

Bosznia-Hercegovinában képviselteti magát a Miskolci VSC cselgáncsos „különítménye” is.

– Mi Bartha Ákossal ketten harcolunk az Eb-n, míg klubelnök-edzőnk, Illyés Miklós pedig a szőnyeg széléről lát majd el minket tanácsokkal – mondta Köteles Vivien, aki az 57 kilogrammos mezőnyben áll csatasorba. Úgy gondoljuk, hogy mindkettőnk éremesélyes, ezen túl pedig jó lenne minél csillogóbb medáliát begyűjteni.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!