Sport

2013.09.16. 17:31

Közép-Európa Liga: Megvan, hogy ki ugorhat be a Győr helyett

A győri csapat kiesése nem borítja fel a női kosárlabda Közép-Európa Liga menetrendjét.

A győri csapat kiesése nem borítja fel a női kosárlabda Közép-Európa Liga menetrendjét.Mint arról korábban már beszámoltunk: szeptember első szombatján tragikus kimenetelű közlekedési balesetet szenvedett Hat Agro-Uni Győr női kosárlabdacsapata, amelyben a csapat vezetőedzője, Fűzy Ákos, és a sportszervezet klubigazgatója, Tapodi Péter életét vesztette (utóbbi sportember hamvasztás utáni búcsúztatását pénteken tartották Győrben, amelyen egykori csapatának, a diósgyőri együttesnek a képviseltében a magyar játékosok, edzők és vezetők vettek részt). A haláleseteken túl, a győri csapat több játékosa is különböző sérüléseket szenvedett a balesetben, és emiatt a Rába-parti gárda vezetése úgy döntött, hogy az együttes nem vesz részt a szeptember végén rajtoló Közép-Európa Liga küzdelmeiben (csak az Euroligában áll rajthoz, illetve később kapcsolódik be a honi bajnoki küzdelemsorozatba).

Beugró

A Közép-Európa Liga alapból 11 csapattal rajtolt volna a jövő hét végén, és ezzel kapcsolatban azzal a kérdéssel kerestük meg a sorozat egyik fő szervezőjét, Bodrogváry Ivánt, hogy a győriek kiesése mennyire borítja fel az eredeti terveket. Lesz-e esetleg új belépő helyettük, ha nem, akkor szabadnaposak lesznek-e az adott fordulókban azok a csapatok, akiknek a Győr ellen kellett volna pályára lépniük, vagy új menetrendet készítenek, 10 csapatos mezőnyre.

A választ az Észak-Magyarország keddi számában olvashatják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!