Sport

2013.09.29. 14:57

Kaposvár vs. DVTK - Nagy magasság, az ötödiken a Diósgyőr

A labdarúgó NB I 9. fordulójában zsinórban ötödik, kapott gól nélküli sikerét aratta a Diósgyőr.

A labdarúgó NB I 9. fordulójában zsinórban ötödik, kapott gól nélküli sikerét aratta a Diósgyőr.A Diósgyőri VTK együttese szombaton a Kaposvári RFC ellenfele volt az élvonalbeli labdarúgó bajnokságban. Bár a találkozó esélyesének a meccs előtt a a Diósgyőr számított, az utolsó helyen álló somogyiak ellen volt mitől tartani, ugyanis a kaposváriak éppen az előző fordulóban szerezték meg az első győzelmüket. A két csapat szakvezetője a múlt heti kezdőkhöz képest kettő, illetve egy helyen változtatott, egyaránt kényszerűségből: a hazaiaknál a jobb oldali védő posztjára a sérült Kovács O. helyett Coroain került, míg a kiállítás miatti eltiltását töltő Ranilovic helyett Posza állt a kapuba, a DVTK-ban pedig a szintén kiállított és eltiltott Vági helyett Eperjesi lett a jobb oldali védő.

Mivel az előző fordulót mindkét csapat gyors gólokkal kezdte, a Kaposvár az első négy percben kettőt is vágott Mezőkövesden, a Diósgyőr pedig a Honvéd ellen a 3. percben volt eredményes, bizonyára felmerült néhány drukkerben az a kérdés mindkét oldalon, hogy képes lesz-e valami hasonlóra csapatuk. A válasz pedig igen lett. A Diósgyőr olyannyira ragaszkodott a ,,hagyományokhoz”, hogy ezúttal is a 3. percben, és ezúttal is Nikházi révén talált a kapuba. És ettől a góltól a meccsre amúgy is megfelelő önbizalommal érkező vendégek még magabiztosabban játszhattak. És játszottak is, az első húsz percben jónéhányszor zavarba hozták a hazai védelem jobb oldalát, és mivel a 36 éves Posza kapus nem tűnt valami biztos pontnak, és emiatt a kaposvári védelem stabilnak számító tagjai is bizonytalankodtak párszor. A félidő derekán sikerült néhány tisztes támadást felépítenie a hazai gárdának, öt percen belül volt néhány forró pillanat a piros-fehérek kapuja előtt, de átvészelték ezt az időszakot. És jöhetett volna válaszul az ellencsapás is, de Futács ziccerben hibázott, ezért elvileg nyitott maradt a meccs, majd pedig azért, mert Okuka megúszta a kiállítást a félidő végén, azt követően, hogy nekitámadt Kosticnak, és lökdösni kezdte.

Fordulás után

A térfélcsere után arra lehetett számítani, hogy a hátrányban futballozó hazaiak hasonló pressziót akarnak majd összehozni, mint az első játékrész közepén, de ennek a pályán nyoma sem lett. A DVTK rendkívül stabilan játszott, uralta a meccset, nem csak ekkor hanem tulajdonképpen végig, azt a bizonyos első félidei öt percet leszámítva. Megmutatkozott, hogy a két csapat között jelentős minőségbeli különbség van, igaz, ez a gólok számában nem jelentkezett, leginkább azért nem, mert még a nagy ziccereket is képes volt kihagyni a vendég együttes. De ezen a napon, a Kaposvár ellen még ez is belefért, már csak azért is, mert végül azért akadt egy olyan játékos a DVTK-ban, aki második nagy helyzetét is képes volt ésszel megoldani, vagyis Nikházi az újabb találatával bebiztosította csapata győzelmét. Ezzel a csapatjáték szintjén egyre markánsabb teljesítményt nyújtó DVTK sorozatban az ötödik győzelmét aratta, úgy, hogy közben gólt sem kapott, és nem kizárólag az elért eredménysor, a jelenlegi helyezés, hanem a mutatott játék, az egyéni ambíció, az egymásért való küzdelem vizionálja azt, hogy egy szerethető Diósgyőr van kialakulóban.

ÉM-BCS



Jegyzőkönyv

Kaposvári RFC – Diósgyőri VTK 0-2 (0-1)

Kaposvár, 800 néző. V.: Szabó Zs. (Tóth II. V., Szalai).

Kaposvári RFC: Posza (5) – Coroian (5), Lucas (6), Zámbó (6) – Okuka (6), Addo (6), Bőle (6) – Babic (5), Thian (5) – Balázs B. (4), Markus (4). Vezetőedző: Prukner László.

Diósgyőri VTK: Rados (7) – Eperjesi (6), Vadász (7), Kádár (6), Gohér (6) – Abdouraman (6) – Nikházi (8), Barczi (7), Kostic (6) – Tisza (5), Futács (5). Vezetőedző: Sivic Tomislav.

Csere: Thian helyett Waltner (-) az 59., Tisza helyett Batioja (-) a 61., Babic helyett Oláh L. (-) a 69. Futács helyett Bacsa (-) a 69., Markus helyett Petrache (-) a 78., Barczi helyett Gosztonyi (-) a 78. percben.

Sárga lap: Barczi a 11., Coroian a 31., Okuka a 45., Futács az 59., Zámbó a 60., Babic a 63., Vadász a 80. percben.

Gólszerző: Nikházi (0-1) a 3., Nikházi (0-2) a 70. percben.


Prukner László: – Jár a gratuláció a DVTK-nak. Győzelmi kényszer alatt vagyunk folyamatosan, és a Honvéd elleni meccshez hasonló volt a mai is, hiszen az elején gólt kaptunk, után pedig ellenfelünk kényelemesen tudott játszani. Volt 0-1-nél 4-5 ziccerünk, ha akkor kiegyenlítünk más a szituáció. A második félidőt ismét győzelmi kényszer alatt kezdtük, aztán amikor próbáltam váltani, cserélni, abban a pillanatban gólt kapunk, úgy, hogy díszkíséretet adtunk a gólpasszt adónak. Ekkor eldőlt a meccs, mert néhány játékos mentálisan feladta.

Sivic Tomislav: – Elemeztük a Kaposvár játékát, és pszichológiai okok miatt kértem egy gyors gólt a csapattól, mert úgy gondoltam, sokat számít, hogy fog belemenni a meccsbe ellenfelünk. Ez sikerült, a korai gól sokat segített, és később is volt sok helyzetünk, amelyeket nem rúgtunk be. A biztos, szigorú játékra koncentráltunk, ebben volt sikerélményünk. Nem is tudom mikor voltam ilyen nyugodt egy meccsen, ezt nem nagyképűségből mondom, csak vártam, hogy mikor rúgjuk a második, harmadik gólt. Gratulálok a csapatomnak, kívánom a Kaposvárnak, hogy minél hamarabb álljanak fel.


A gólok története

3. perc: Barczi balról jól emelte középre a labdát, amelyet Futács fejjel tovább csúsztatott, így az a védők mögé befutó Nikházi elé került. A középpályás pedig 13 méterről, a kifutó Posza fölött, egy gyönyörű emeléssel a léc alá küldte a labdát, 0-1.


70. perc: Kostic cselezte be magát a bal oldalon a 16-oson belülre, elsőre lövéssel próbálkozott, de ebben beleléptek, aztán inkább Nikházi elé tálalt, aki 12 méterről, laposan a kapu jobb sarkába lőtt, 0-2.




A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 9. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Kaposvári Rákóczi vendégeként lépett pályára szombaton 16 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!