Sport

2013.08.23. 11:35

MVLC - Kimondva: cél a feljutás

Miskolc - Utánpótlás régióközpont lesz Miskolc? – ráerősített az elnök.

Miskolc - Utánpótlás régióközpont lesz Miskolc? – ráerősített az elnök.Már nincs sok hátra és elkezdődik a 2013/2014- es vízilabda-bajnokság is. Korábban írtuk arról, hogy a miskolci pólócsapat ezen ősztől kezdve MVLC néven vesz majd részt az OB I/B-s küzdelemsorozatban és azt is, hogy a szakmai igazgatói szerepkört Bachner András tölti be.

– 1998/99-ben a szintén miskolci Kékhullám-Ferro Platz SC-nél voltam vezetőedző, majd utána következett egy kis szünet. – mondta az Észak-Magyarországnak lapunknak a szakember. – Korábban játszottam, magas szinten űztem a sportágat, külföldön is, de csapatvezetőként is tevékenykedtem. Már tavaly is a srácok mellett dolgoztam, csak úgy, a háttérben, idén azonban úgy döntöttem, hogy elvállalom ezt a kétségkívül nehéz, de szép feladatot. Kialakult egy optimális helyzet ahhoz, hogy a vízilabdát egy magasabb szintre emeljük a városban, hiszen adott a létesítményi, a szakmai háttér, azon vagyunk, hogy az anyagi is összeálljon, s mindemellett az önkormányzat is az ügy mellett, mögött van.

Sok pozitívum

Tavaly – hosszú idő után – ismét szerepelt miskolci klub a másodosztályú küzdelemsorozatban, amelynek mérlegét ekképpen vonta meg Bachner András. – Több szempontból is fontos volt ez az újraindulás – jegyezte meg a szakmai igazgató. – Miskolcnak van vízilabdás múltja, egy olyan sportágban, amely az elmúlt években a legsikeresebb csapatsportág volt az országban, nem beszélve arról, hogy a város uszodája Kemény Dénes nevét viseli, ami azért kötelez... Minden kezdet nehéz, így volt ez nálunk is 2012-ben, igyekeztünk leszűrni a megfelelő tapasztalatokat. Sok pozitívumot láttam, láttunk, de azt is, hogy miben kell erősödnünk, mire kell jobban koncentrálni. Egy esztendővel ezelőtt óvatosan gondolkodtunk, és azt tűztük ki célként, hogy ha lehet, akkor végezzünk a mezőny első felében. Ez sikerült. Remélem, a tavalyi év valami újnak, egy hosszú történetnek volt a kezdete, amelynek több fontos eleme is van, az egyik az utánpótlás, a fi atalok megfelelő képzése, hogy hét-nyolc éven belül miskolci, első osztályú játékosai legyenek a klubnak.

Hasznos túra

A fiatalok képzésén, ezen területen belül egy komoly bejelentést is tett Bachner András:

Binder Szabolccsal, az MVLC vezetőedzőjével volt szerencsém részt venni a napokban véget ért szombathelyi junior férfi világbajnokságon, s azon túlmenően, hogy nagyon hasznos volt a túra – figyeltük a szabályok értelmezését, a bíráskodást –, beszélgettünk dr. Kemény Dénes MVLSZ-elnökkel is. A korábbi sikeres kapitány ráerősített arra az elképzelésre, hogy Miskolcon utánpótlás régióközpontot hoznak létre. Azt gondolom, ez mindenképpen megtiszteltetés a városnak, egyúttal bizonyíték arra, hogy az általunk elképzelt koncepció mások szerint is helyes.

Bachner András hangsúlyozta, az MVLC-nél Binder Szabolcs, illetve Szabó László, az együttest működtető gazdasági társaság ügyvezetője még a stáb tagja, és egymást segítve igyekeznek dolgozni. A szakmai igazgató egyelőre nem tudott komplett kerettel szolgálni, amikor erről kérdeztük, hiszen elképzelhető, hogy még igazolnak két-három vízilabdázót. – Az biztos, hogy ütőképes lesz a csapatunk, amely elé nem merész kitűzni azt a célt, hogy jusson fel az első osztályba – szögezte le Bachner András.

ÉM-MI


Az MVSI-ről

Az előző szezonban a Miskolci Sportiskola kötelékében szerepelt a csapat az OB I/B-ben, és az MVSI az elkövetkezendőkben sem marad gárda nélkül, ugyanis az OB II-ben fog versenyeztetni együttest: ,,Amelynek edzője Hatvani János lesz – mondta Bachner András. – Az MVLC fiókcsapatának tekinti az MVSI-t, amely egyrészt fog állni idősebb, tapasztaltabb játékosokból, másrészt olyan tizennégy, tizenöt, tizenhat éves pólósokból, akik tehetségesek, de a ,,nagyba” pillanatnyilag nem férnek be.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!