Sport

2013.08.13. 10:30

Miskolci Jegesmedvék: éles, jeges fellépés

Miskolc - Travis Young számára fontos a győzelem, de az is, hogy ki, mit ad vissza.

Miskolc - Travis Young számára fontos a győzelem, de az is, hogy ki, mit ad vissza.Újabb közös hetet kezdett el hétfőn együttesével, a Miskolci Jegesmedvékkel Travis Young, a népkerti hokicsapat kanadai vezetőedzője. A fiatal trénert tegnap lapunk meglátogatta a jégcsarnokban, melynek egyik helyiségében éppen készült az egy óra múlva esedékes foglalkozásra.

– Köszönöm, jól vagyok – kezdte a szakember, aki szűk két hete érkezett Magyarországra. – Mielőtt jött ez a miskolci lehetőség, szinte semmit sem tudtam arról, hogy milyen itt a hoki, de amit eddig láttam, tapasztaltam az abszolut meglepetés számomra, pozitív értelemben. Mi megy a legnehezebben? A magyar nyelvből biztosan nehéz lesz bármit is elsajátítani, illetve helyesen megtanulni a srácok neveit, de utóbbiban napról-napra haladok.

Igló, Sanok, Eperjes

A Macik a nyári felkészülés újabb fázisába lépnek a héten, ugyanis a ,,száraz" fizikai erőgyűjtést, a taktikai elemek egymás közti gyakorlását felváltják az előkészületi mérkőzések. A sárga-feketék ma 17 órától Iglón lépnek jégre, a házigazda szlovák HK Spisská Nová Ves ellen. Dubekék ezt követően nem térnek haza, ugyanis másnap, szerdán, Lengyelországban a Ciarko PBS Bank KH Sanokkal meccselnek (a pakkot 18 órakor dobja be a játékvezető). Hogy ne legyen unalmas a hét, péntekre is élezniük kell a korcsolyát Gyeneséknek, merthogy akkor, 17 órától a HC 07 Presov lesz az ellenfél, Eperjesen.

– Nagyon várom ezt a három mérkőzést... – tette hozzá mindehhez Travis Young. – Természetesen minden találkozón fontos a győzelem, mert ebben az esetben sokkal másabb, jobb a játékos és magának a csapatnak is a hangulata, de kíváncsi vagyok arra, hogy mit adnak majd vissza a fiúk az edzéseken gyakoroltakból éles meccshelyzetben.

A Jegesmedvék keretében még egy hiányzó van, ugyanis Tyler Metcalfe hétfőn csatlakozik a többiekhez.

ÉM-MI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!