Sport

2013.08.13. 20:10

Juhász Bence világbajnoki bronzérmes!

A DBC birkózója Bulgáriában, a kötöttfogású vb-n, az 50 kg-osok között lett harmadik.

A DBC birkózója Bulgáriában, a kötöttfogású vb-n, az 50 kg-osok között lett harmadik.A Szófiában zajló junior birkózó világbajnokság nyitónapján két olyan sportoló is szőnyegre lépett, akik a Diósgyőri BC színeit képviselték. A szlovák állampolgárként versenyző Soós Tamás a kötöttfogásúak 96 kg-os súlycsoportjában, a 27 fős mezőnyben, az első meccsén, a 16 közé jutásért rendezett találkozón a hondurasi Mejia Castillo ellen meccselt, és 8-1-re alul maradt. Mivel ellenfele a következő meccsét elveszítette, így Soós számára befejeződött a vb, a vigaszágon sem folytathatta a küzdelmeket.

A másik diósgyőri sportoló viszont győzelemmel kezdett. Juhász Bence a kötöttfogásúak 50 kg-os, 20 versenyzőt számláló mezőnyében, a 16 közé jutásért 8-0-ra verte az amerikai Lara Tirsót. A folytatásban az iráni Farshad Isvand Mahmodi következett a nyolcaddöntőben, akitől egy változatos meccsen 8-4-re kikapott. Mivel a DBC-s legyőzője tovább menetelt, és előbb a török Yasin Karadaslit 9-0-ra, az elődöntőben pedig a kirgíz Zamir Dunkanaevet 12-6-ra verte és a döntőbe jutott, így Juhász Bence a vigaszágon folytathatta tovább a versenyzést. A miskolci fiú ennek során előbb a moldovai Mamulat Veaceslav ellen mérkőzött és 7-5-re diadalmaskodott, majd az idei Európa-bajnokságon ötödik Karadasli ellen meccselt. Ez utóbbi összecsapáson hihetetlen nagy csatában, 10-9-re jobbnak bizonyult Karadaslinál, így az utolsó találkozóján a bronzéremért léphetett szőnyegre. A Zamir Dunkanaev elleni csata óriási csatát hozott, az első végén a kirgíz fiú vezetett 2-0-ra, ám a második három percben Juhász beindult, 5 pontot is csinált ellenfelén, és hiába kapart össze három egységet Dunkanaev, és lett 5-5-ös döntetlen a végén, a magasabb technikai pontszám, az értékesebb akció révén a diósgyőri sportolónak kedvezett, így övé lett a világbajnoki bronzérem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!