Sport

2013.08.26. 20:46

Enduros premier Borsodnádasdon

Az előkészületek már elkezdődtek a szombati motoros viadallal kapcsolatban.

Az előkészületek már elkezdődtek a szombati motoros viadallal kapcsolatban.A borsodnádasdi Mad Boyz Motorsport Közhasznú Egyesület hagyományteremtő szándékkal rendezi meg augusztus 31-én az első extreme enduro versenyét. A nádasdi futballpályán a délelőtti órákban a nevezéseket fogadják, majd az edzés következik, a mért futamokat pedig 13 órától kezdik. A lebonyolítás attól függ, hogy hány versenyző érkezik a városba, a szervezők nagyságrendileg 30 motorosra számítanak.

- Idén jelent meg ez a szakág Magyarországon – árulta el a részleteket László Márk, a Mad Boyz Motorsport Közhasznú Egyesület elnöke. – Főként épített akadályok leküzdése a feladat, fából, gumiból, kőből készülnek azok az elemek, amelyek nehezítik a motorosok haladását. Országos viszonylatban már volt néhány verseny, de Borsodnádasdon most készülünk a premierre. A pálya alakul, péntekre teljesen elkészülünk. Érdekes, a nézők számára látványos nappal készülünk. Egy futamban öten állnak majd rajthoz, a selejtezők és vigaszág után jutunk majd el a döntőkig. Bízunk benne, hogy legalább harminc enduros ellátogat hozzánk. Szeretnénk hagyományt teremteni ebből a sorozatból, hiszen Nádasd adottságait a motorsportban is ki lehet használni.

Profik és amatőrök

László Márk hozzátette: két kategóriában bonyolítják le a futamokat, az amatőröket és a profikat külön értékelik augusztus utolsó napján. A közönség számára a belépés ingyenes, de támogatói jegyek váltására lehetőség nyílik. A borsodnádasdi Extreme Enduro Versenyt a MAMS is szerepelteti a naptárában, tehát szövetségi szinten bejegyzett eseményt tarthatnak Észak-Borsodban.

ÉM-ME

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!