Sport

2013.08.17. 14:47

A vereségre nem is emlékszik Juhász Bence

Szófia - Juhász Bence, a DBC birkózója bronzéremmel tért haza a junior világbajnokságról.

Szófia - Juhász Bence, a DBC birkózója bronzéremmel tért haza a junior világbajnokságról.A Szófiában zajló junior birkózó világbajnokság nyitónapján, kedden lépett szőnyegre a kötöttfogásúak 50 kg-os súlycsoportjában Juhász Bence. A Diósgyőri BC sportolója négy győzelmet aratott, és csupán a későbbi győztestől, iráni ellenfelétől kapott ki a nyolcaddöntőben, eredménysora pedig világbajnoki bronzérmet ért. A fiatal sportolótól hazaérkezése után először azt kérdeztük, hogy hová helyezi el ezt az eredményt eddigi pályafutásában.

– Mivel ez életem eddigi legjobb eredménye, így természetesen az első helyre, annak ellenére, hogy lehetne más is a színe ennek az éremnek – válaszolta Juhász Bence, majd arra a kérdésre, hogy mit várt előzetesen magától a vb-szereplése kapcsán, a következőket mondta: – A világbajnokság előtti edzőtáborban éreztem, hogy nagyon jól megy minden, és bár a mezőnyt nem ismertem igazán, mivel az Európa-bajnokságon nem vehettem részt sérülésem miatt, aranyra vágytam a vb előtt. Mint minden sportoló, így én én is azért mentem Szófiába, hogy minden meccsemet megnyerjem, de végül a mind közül egy nem jött össze.

Az iráni elleni meccsről

Ez az egy az iráni sportoló elleni mérkőzés volt, amelyről hiába kérdeztük a DBC sportolóját, nem lettünk okosabbak azt firtatva, hogy hol, min ment el ez a mérkőzés.

– Őszinte leszek: nem nagyon vannak emlékeim arról a meccsről – felelte Juhász Bence. – Annyira sűrű volt az a nap, olyan sok minden történt, jöttek a meccsek egymás után, és olyan adrenalinnal teli állapotban voltam, hogy nem tudom visszaidézni, hogy hol, és mit hibáztam. Az biztos, hogy jóval magasabb volt nálam az iráni fiú, hosszú kezei, lábai voltak és talán az alkata miatt tudott rajtam olyan dolgokat csinálni, amit más nem nagyon. De ez most már mindegy, legyőzött, nekem meg maradt a vigaszág, annak a végén pedig a bronz. Kár ezen elmélkedni, de nyilván eszembe jutott már, hogy ha a másik ágra kerülök, valószínűleg a döntőben találkoztunk volna, és addigra jobban kiderültek volna a gyengéi és az enyém lehetett volna az arany... Persze az sem kizárt, hogy ott is ő lett volna a jobb, és most az ezüsttel talán még szomorúbb lennénk, mert döntőt veszíteni az nem túl vidám dolog...

Arra a kérdésünkre, hogy csalódásként éli-e meg a junior vb-bronzérmet, Juhász Bence így válaszolt:

– Örülök az éremnek, nagy dolog, nem mindenkinek sikerül ilyet szereznie. Sok munka van mögöttem, és jó valami kézzel foghatót viszontlátni ebből. De mivel ez volt az utolsó junior évem, így egy picit úgy élem meg, hogy az éremszerzés mellett ez egyben egy elszalasztott lehetőség is volt.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!