Sport

2013.07.13. 23:59

20. Veszprém Rally - Turánék vezetnek Veszprémben

Veszprém - Az első nap után Turán Frigyes és Zsíros Gábor vezeti a 20. Veszprém Rallyt. Az idei országos bajnokság harmadik futamának első két szakaszán számos párosnak technikai problémája adódott, a nap végén pedig a Felügyelő Testület döntése osztotta meg a közvéleményt.

Veszprém - Az első nap után Turán Frigyes és Zsíros Gábor vezeti a 20. Veszprém Rallyt. Az idei országos bajnokság harmadik futamának első két szakaszán számos párosnak technikai problémája adódott, a nap végén pedig a Felügyelő Testület döntése osztotta meg a közvéleményt.Szombaton csupán két gyorsaságit rendeztek a Veszprém környéki murvás pályákon, mégis számtalan esemény rendezte át az élmezőnyt. A címvédő Kazár Miklós alig 1 kilométert tudott megtenni a Citroen Xsara WRC-vel, ezután a versenyautó computere elromlott, ezért rögtön az elején kénytelenek voltak föladni a versenyt. Kazárék azonban vasárnap folytatják, a Super Rally keretében harcba szállnak az utolsó szakasz pontjaiért.

A bajnoki címért folytatott harcban legnagyobb riválisnak számító Herczig, Bacigál kettős az első időellenőrző pontba 5 perccel hamarabb érkezett, amiért – a szabályok értelmében 5 perc büntetést kaptak. Ezzel azonban ügy még nem ért véget. A nap végén felügyelő testület a sportbírók hibájára hivatkozva törölte a korábbi döntést, így a második helyen éjszakázhatnak. Botkáéknak leszakadt a kipufogójuk, de tovább tudtak menni, Bútorék pedig váltógondokkal küzdöttek. A második szakaszon Spitzmüller Csaba és Elek István kapott defektet, ezért ők is jelentősen visszacsúsztak az abszolút értékelésben.

Tökéletes volt a Focus

Turán Frigyes és Zsíros Gábor azonban mindkétszer hibátlanul autózott Márkó és Jutaspuszta között, így a vasárnapi folytatás előtt közel 35 másodperccel vezetik a 20. Veszprém Rallyt. A második helyen Herczig Norbert és Bacigál Igor, a harmadikon pedig Botka Dávid és Mihalik Péter. A negyedik pozícióban Balogh János és Holczer Dániel, míg ötödikként a Super 2000-es Ford Fiestával először induló Ollé Sándor várja a folytatást. Az idei országos rallybajnokság harmadik futama vasárnap nyolc gyorsaságival zárul Veszprémben. A száguldás reggel nyolc órakor a kislődi pályán kezdődik.

- Marosréti Ervin -

A 20. Veszprém Rally állása két gyorsasági szakasz után

1. Turán Frigyes, Zsíros Gábor (Ford Focus WRC) 23:11,22. Herczig Norbert, Bacigál Igor (Skoda Fabia S2000) +34.5

3. Botka Dávid, Mihalik Péter (Mitsubishi Lancer EVO IX) +35.6

4. Krózser Menyhért, Fodor Géza (Subaru Impreza WRC) +40.9

5. Balogh János, Holczer Dániel (Mitsubishi Lancer EVO IX) +42.6

6. Ollé Sasa, Budai Annamária (Ford Fiesta S2000) +50.5


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!