Sport

2013.07.15. 13:17

Nem hivatalos világcsúcs Ózdon

Ózd - A masters világ - és Európa-bajnok súlyemelő, Szepessy László kitűnő formában van a torinói világjátékok előtt.

Ózd - A masters világ - és Európa-bajnok súlyemelő, Szepessy László kitűnő formában van a torinói világjátékok előtt.Alig három héttel a torinói masters világjátékok előtt ismét letette a névjegyét Szepessy László. Az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club sportolója a hazai rendezésű Suzuki Kupán lökésben kápráztatta el a kilátogató érdeklődőket. Az örök vidám sportember a szakításban elért 75 kilós eredménye után, a verseny második felében, nem hivatalos világcsúcsot ért el.

A 70-74 év közötti korcsoport, 94 kilogrammos mezőnyében hivatalosan az ugyancsak magyar Huszka Mihály tartja az érvényben lévő rekordot, 108 kilogrammal. Szepessy László az elmúlt hétvégén az ózdi kupán ezt szárnyalta túl, hiszen 109 kg-mal zárta a viadalt. A hitelesítés azért nem volt lehetséges, mert a versenyző nem Európa - vagy világbajnokságon, esetleg világjátékokon érte el ezt az eredményt, hanem egy nemzetközi viszonylatban nem hivatalosnak számító versenyen.

Szisztematikus munka

- Ettől függetlenül nagyon örülök Laci bácsi teljesítményének - újságolta örömmel Fekete József, az Ózdi SFC edzője. - Az elmúlt hónapokban nagyon kemény és szisztematikus munkát végeztünk, hogy minél jobban felkészüljünk az augusztusi világjátékokra. Ennek az első jele már most látszik, hiszen a lökésre kimondottan komolyan ráfeküdtünk. Az első, 100 kilós gyakorlat után, én mondtam, hogy próbáljuk meg a világcsúcsot. Nem voltam benne biztos, hogy sikerül, de a versenyzőm nagyon magabiztosan hajtotta végre a fogást.

Szepessy László az idei korcsoportváltás után már két fontos, és több kisebb viadalon az élen végzett. Győzni tudott a magyar és az Európa-bajnokságon, most pedig már Torino lebeg a szeme előtt.

Otthon bizonyított

- Sok ismerősöm, barátom jött ki a Suzuki Kupára, amely remek erőfelmérőnek számított - tekintett vissza a hétvégére Szepessy László. - A szakításaimban volt ugyan hiba, de lökésben minden tökéletesen alakult. Viszonylag nagyot emeltünk az első fogást követően, ám éreztem magamban az erőt. Sikerült, ami azt bizonyítja, hogy Torinóban is képes lehetek rá. Nagyon szeretném ezt a teljesítményt a világjátékokon is megismételni, mert azt már természetesen hitelesítenék. Augusztus 6-án lesz a versenyem, de néhány nappal előtte már kint leszek Olaszországban. Az EB-n ugyanis látszott, hogy egy nap alatt nem lehet az utazás fáradalmait kipihenni. Éppen ezért most ebből a szempontból is nagyon oda fogok figyelni a részletekre. Szeretnék a világjátékokon aranyérmet nyerni, és az ózdi lökő teljesítményemet megismételni.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!