Sport

2013.07.14. 20:14

A szerződése motiválja Barczit

Az ék mögött, szélről indulva tud majd a leghasznosabb lenni a középpályás.

Az ék mögött, szélről indulva tud majd a leghasznosabb lenni a középpályás.Fiatal labdarúgóval erősödött az élvonalbeli futballbajnokság július 27-i rajtjára készülő Diósgyőri VTK kerete. Az Újpesttel pénteken szerződést bontó 24 esztendős Barczi Dávid mindenben megegyezett a miskolci klub vezetőivel, így – ha megfelel az orvosi vizsgálatokon – az Andrássy úton folytatja a pályafutását. Barczi a piros-fehérek hetedik nyári szerzeménye a kölcsön után Miskolcon maradó Kádár Tamás, a brazil védő, William Rocha Alves, a bosnyák balbekk, Senad Husic, az MTK volt középpályása, Nikházi Márk, a szerb kapus, Nenad Rajic, valamint az ugyancsak szerb játékmester, Zoran Kostic után. A játékos vasárnap már csatlakozott is a Bükön edzőtáborozó DVTK-hoz, amellyel hétfőn kezdi el a közös munkát. Ezen igazolásban már benne volt a keze az új sportigazgatónak, Kovács Zoltánnak.

– Segédkeztem Dávid ügyében, akinek a megszerzése csakis, kizárólag szakmai döntés volt – szögezte le az Észak-Magyarországnak az egykori válogatott támadó, aki a saját szerepéhez még ennyit fűzött hozzá: – Örülök, hogy lehetőséget kaptam Diósgyőrben, de csapatjátékos vagyok, annak tartom magam, mert annak idején a pályán is így gondolkodtam.

Ötven-hatvan

A sportigazgatónak elmondtuk – amit bizonyosan maga is tud –, hogy Barczi Dávid ebben az esztendőben még nem játszott tétmeccset (tavaly novemberben az Újpest II-ben szerepelt utoljára, majd jött egy félresikerült belgiumi kitérő), vagyis ebből kifolyólag nincs a legjobb formában.

– Lelki téren most olyan ötven-hatvan százalékos állapotban lehet, a fizikaira pedig majd választ adnak a szakmai stáb által elvégzett mérések – mondta Kovács Zoltán. – Dávidról azt kell tudni, hogy az ék mögött, szélről indulva tud a leghasznosabb lenni, de nem támadóként. Azt gondolom, amennyiben meg lesz a kellő ereje, amiben Sivic Tomislavban emberére akadt, akkor olyan dolgokra lesz képes, amikkel a csapat meccseket nyerhet meg. Különben a szerződésben olyan pontok vannak, amelyek Dávidot abszolut motiválttá teszik, ösztönzik a minél jobb teljesítményre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!