Sport

2013.06.24. 14:09

Szükségesek bizonyos változások

Cigánd - Sikeresen vette az osztályozót, így NB III-as maradt a cigándi labdarúgócsapat.

Cigánd - Sikeresen vette az osztályozót, így NB III-as maradt a cigándi labdarúgócsapat.,,Minimális célunkat teljesítettük, Cigánd csapata jövőre is NB III-ban szerepelhet, ezzel a mérkőzéssel egy korszak lezárult." – ezeket a szavakat mondta a Tápé elleni szombati osztályozó-visszavágó után Kocsis János, a bodrogközi futballcsapat edzője. Vajon ez a korszaklezárás azt is jelenti, hogy három és fél év után elköszön a klubtól? – kérdeztük elöljáróban erről az együttes trénerét.

– Sok mindent bele lehet magyarázni ebbe a nyilatkozatba, én mindössze arra szerettem volna rávilágítani, hogy ha van lehetőségünk rá, akkor csináljuk jobban a dolgainkat, mint eddig – szögezte le Kocsis János. – Az, hogy velem, vagy nélkülem talál vissza a helyes útra Cigánd, majdhogynem mindegy, de mindkettőnkben, bennem és Girdán Sándor elnökhelyettesben is meg van a hajlandóság arra, hogy dolgozzunk úgy az itteni fociért, ahogy eddig. Amióta Cigándon vagyok, eredményesség szempontjából az elmúlt fél év volt a leggyengébb, a mögöttünk hagyott hónapokban valami elpattant... Tisztában vagyok azzal, hogy én is követtem el hibákat, amik belejátszhattak abba, hogy a csapat nem szerepelt úgy, mint azt megelőzően, hogy amik eddig az erősségeink voltak, azokból a tavasz során alig látszódott valami. Ha pedig egy klubnál kudarcok vannak, azok rombolják az egységet, a közösséget és azt hiszem, hogy az adódó szituációkat nem mindig kezeltük le jól.

Pozitív szájízzel

Ez a ,,csináljuk jobban" esetleg azt takarja, hogy megválnak jó pár játékostól, és építenek egy új csapatot? – vetettük fel az edzőnek.

– Erről még most korai lenne bármit is mondani – folytatta Kocsis János. – Kedden, egy vacsora keretében lezártuk az esztendőt, az, hogy mi lesz ezután, lesznek-e, ha igen milyen személyi változások, arra az előttünk álló hetek fognak választ adni, de bizonyos lépéseket a holtszezonban meg kell tenni, hogy az új, nívós NB III-ban is sikeresek lehessünk. Mindent összevetve a csapat csak elérte azt a célt, amit a klubvezetés az évad elején kitűzött elé, és a Magyar Kupában az országos főtáblára is felkerült. A Tápé ellen a keret összes tagja átérezte, hogy az NB III-ban maradás mennyire fontos ennek a településnek, és az első mérkőzésen, idegenben kifejezetten koncentráltan játszottunk, pislákolt valami abból, amit korábban érintettem. A második meccset ellenfelünk már nem vette komolyan, hiszen náluk gyakorlatilag eldőlt, hogy ki a jobb ebben a párharcban, így végül is pozitív szájízzel zárhattunk, annak ellenére, hogy előtte nem volt túl sok okunk az örömre. Éppen az Észak-Magyarországban fogalmaztam meg azon elvárásom, még a szezon indulásakor, hogy szeretnénk harcban lenni a bajnoki címért, de sajnos a hat legfontosabb tavaszi rangadónkat döntetlenre hoztuk. Lehettünk volna másodikok és ezzel elkerültük volna az osztályozót, ami a 24. fordulóban úszott el, amikor a hajráig 1-0-ra vezettünk Ibrányban, ám akkor a hazaiak egyik cseréje két gólt szerzett. Ekkor beelőzött bennünket a Nyírbátor és a Tiszaújváros is, tudtam, hogy innen már nem tudunk visszajönni.

A cigándiak július 4-én kezdik a felkészülést a következő szezonra.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!