Sport

2013.06.27. 08:42

Nagy Alpár az ETU Technikai Bizottságában

Tiszaújváros - A tiszaújvárosi Nagy Alpár nemzetközi versenybírót nem kisebb megtiszteltetés érte, minthogy nemrégiben beválasztották az Európai Triatlon Szövetség (ETU) Technikai Bizottságába.

Tiszaújváros - A tiszaújvárosi Nagy Alpár nemzetközi versenybírót nem kisebb megtiszteltetés érte, minthogy nemrégiben beválasztották az Európai Triatlon Szövetség (ETU) Technikai Bizottságába.Az ETU tisztújító kongresszusát - az idei junior és felnőtt Európa-bajnoksággal azonos helyszínen, a törökországi Alanyában tartották meg. Az egybegyűltek az olasz Renato Bertrandi elnököt és a belga Kathleen Smet főtitkárt egyaránt újraválasztották, megerősítették tisztségükben. A Technikai Bizottság soraiba tíz tagot jelöltek, de csak heten - Line Amlund Hagen (norvég), Maisie Bancewicz (brit), Dominique Frizza (francia), Jorge Garcia (spanyol), Andrey Gudalov (orosz), Nagy Alpár (magyar) és Tomas Petr (cseh) - kapták meg a bizalmat. A bizottság tagjai Jorge Garcia-t választották meg vezetőnek, aki a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) Technikai Bizottságának is a tagja, a tiszaújvárosi nagy eseményekről is jól ismert dr. Varga Bélával egyetemben.

A kongresszuson részt vett Márkus Gergely, az ITU sportigazgatója és a TVK ITU Triatlon Világkupa, illetve a TVK Triatlon Nagyhét Szervező Bizottságának másfél évtizede meghatározó tagja, Csovelyák Zita, az ITU fejlesztési menedzsere is.

- A bizottsági tagságot egyszerre tekintem megtiszteltetésnek és felelősségnek – hangsúlyozta a tiszaújvárosi rendezői csapatban is hosszú évek óta kiválóan dolgozó Nagy Alpár. - Sűrű hétvége volt az alanyai, elit és junior futamokkal, több mint ezer amatőr versenyzőt felvonultató age-group viadallal, ezen kívül Törökországban ott debütált a paratriatlon és a csapat-váltó (team relay) versenyszám, mellyel az ITU a következő olimpiai műsorára készül. Az elmúlt esztendőkben jó néhány nemzetközi versenyen, világ- és Európa-bajnokságon, vk-n, Ek-n, sőt két olimpián is közreműködtem versenybíróként, segítőként, de Alanyában, a kontinens-bajnokságon kaptam meg először a Technikai Delegátus-megbízatást. Ezt a magas szakmai besorolású, komoly feladatot ketten látják el a versenyeken, ezúttal az ír Hugh McAtamney volt a társam. A török szövetséggel és a rendezőséggel egyébként évek óta nagyon jó kapcsolatban vagyok, mindig szívesen látnak bennünket, magyarokat. Ezúttal is jó érzés volt hazai kollégákkal együtt dolgozni külföldön. Elsőként említeném meg a tiszaújvárosi Márkus Gergelyt, aki aktívan segítette a rendezést, a paratriatlon és a team relay nélküle nem sikerült volna. A médiás csapatban a szintén tiszaújvárosi Pásztor Krisztián játszott meghatározó szerepet, az időmérőket (EvoChip) – szintén régi, jó ismerősként - Dencs Árpád vezette, míg a bírói teamben Rózsa Dóra tevékenykedett. Másik „földim", Hajas „Haree" Gábor a helyi szervező bizottság meghívására dolgozott az Eb-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!