Sport

2013.05.04. 19:35

19. Mojito Lemon Miskolc Rally - Lélekben és technikailag is készülnek

Miskolc - A bajnoki nyitányon felemás versenyt futott a Lovász Pál, Szenner Zsolt páros.

Miskolc - A bajnoki nyitányon felemás versenyt futott a Lovász Pál, Szenner Zsolt páros.

A Mitsubishi Lancer EVO IX R4 szinte minden gyorson okozott meglepetést a fiúknak. Néhol a fék, néhol az ALS nem működött rendesen, így csupán négy gyorsasági szakaszon tudtak versenytempót menni. A miskolci hétvége egy igazi erőfelmérő lesz számukra, ahová nemcsak az autót, a lelküket is alaposan fel kell készíteniük.

- Tapasztalatszerzésnek kitűnő volt az Eger Rally. Olyan pályákon versenyezhettem, ahol eddig még nem mentem – emlékezett vissza az ORB első futamán történtekre Lovász Pál. - Jól éreztük magunkat a szezonnyitón, és ez még annak ellenére is igaz, hogy az autó szinten az első percektől rángatott és ez megpecsételte sorsunkat. Úgy gondolom, hogy a kategória tizedik helynél lényegesen több van bennünk. Remélem ezt már Miskolcon be is tudjuk majd bizonyítani – tette hozzá a pilóta.

Egerben Szenner Zsolt ült Lovász Pál mellett. A páros jól ismeri egymást, hiszen 2011-ben versenyeztek már együtt a Rali-túrában. A Heves megyei pályákat nagy összhangban írták fel, és ahogy a pilóta fogalmazott: a jó itiner Miskolcon is elengedhetetlen feltétele lesz a sikeres versenynek.

– Számtalan dolgot átbeszéltünk a csapattal az egri verseny óta, és a napokban megkezdjük a teszteket a miskolci viadalra. Az éjszakai táv nem lesz kevés, nagyon oda kell majd figyelni a sötétben. Ez a verseny nagyban hasonlít majd az Eger Rallyhoz abban a tekintetben, hogy a pályák egy része most is ismeretlen lesz számomra. A túrával egészen más irányba jártunk az elmúlt években, ezért fontos, hogy jól írjuk fel a gyorsokat. A pihenő idő viszonylag kevés lesz a hajnali beérkezés és a vasárnapi rajt között, bár az Ózd környéki pályák nem okozhatnak meglepetéseket. Úgy számolunk, hogy szombaton dőlnek majd el a lényeges kérdések – mondta a 19. Mojito Lemon Miskolc Rallyra való felkészülésük kapcsán a Botka Rally Team Kft. színeiben rajthoz álló versenyző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!