Sport

2013.05.03. 09:26

Jegesmedvék: csak az biztos, hogy nem Kehler lesz az edző

Miskolc - Akár honfitárs is követheti az Észak-amerikai szakembert a népkertiek kispadján.

Miskolc - Akár honfitárs is követheti az Észak-amerikai szakembert a népkertiek kispadján.Április 30-a volt az a határdátum, ameddig el kellett dőlnie annak, hogy továbbra is a kanadai Tim Kehler lesz-e a Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapatának vezetőedzője. Ezen ,,végső napot" maga a tengerentúli szakvezető kérte Egri Istvántól, a Miskolci Jegesmedve Sportszervező Kft. egyik résztulajdonosának, a Miskolci Jegesmedve Jégkorong Sportegyesületnek az elnökétől, amiről maga a sportvezető beszélt az Észak-Magyarország április 23-i számában. A napok lassan leteltek és csütörtökön meg is született a végleges verdikt.

– Több e-mailt is váltottunk, de végül nem született megegyezés a jelzett ideig – nyilatkozta lapunknak Egri Gergely, a Jegesmedvék csapatmenedzsere, aki elárulta, hogy közel hasonló feltételeket kínáltak Tim Kehlernek, mint amilyeneket a tavalyi megkereséskor. – Mi elégedettek voltunk a munkájával, számítottunk rá az utolsó pillanatig, reméltük, hogy vissza fog jönni hozzánk, ugyanis úgy éreztük, van még benne potenciál, legalább egy év, és a 2013/2014-es évadban ez kijöhet. Nincs rossz szájíz, a részünkről biztos, megértjük, hogy Tim szeretné magát máshol is megméretni. Amennyit én tudok még róla, az az, hogy azok segítik őt, akikkel kapcsolatban volt a válogatottnál, és hogy a pillanatnyi állás szerint nem Magyarországon fog dolgozni a következő szezonban.

Miskolci pályaedző

Egri Gergely hangsúlyozta: azért sem várhattak tovább, mert bár az igaz, hogy a jeges felkészülés csak július végén, augusztus elején fog beindulni, az érdemi munkát már mostanában el kellene kezdeni.

– Hogy melyek ezek? – kérdezett vissza a csapatmenedzser. – Elsősorban a száraz edzések koordinálása. Már ott tartunk, hogy ebben az időszakban el kellene mondania, le kellene írnia valakinek, hogy az adott ciklusban, szakaszban mit vár el a játékosoktól, milyen feladatokat kér. Aminek az ellenőrzéséhez természetesen nem szükséges a vezetőedző jelenléte, a mai technikai vívmányokkal szépen minden megoldható. Nem titok, célunk egy helyi, miskolci kötődésű másodedző megtalálása, aki szeretne tanulni az itt lévő külföldi edzőtől, és aki birtokában marad az így megszerzett tudásnak, azt később nem viszi el.

Kilencven százalékban

Na de ki, milyen nemzetiségű lesz a Macik új trénere? Egri Gergely erre a felvetésre is válaszolt:

– Több, szakemberről van anyagunk, közülük kettővel már szerdán felvettem a kapcsolatot – nyilatkozta a csapatmenedzser. – A névsorban van kanadai és egyéb más nemzetiségű tréner, tehát az is előfordulhat, hogy ugyanazon országból érkezik majd az új mester, mint ahonnan Tim Kehler. Nincs sok időnk, azt gondolom, hogy a hónap végére meg kell találnunk feladatra leginkább alkalmas embert. Az elvárásunk kettős: lépjen előbb játékban a csapat, és hogy nyerjük meg vele a Mol Ligát. Az, hogy kik fogják alkotni a keretünket, már kilencven százalékban összeállt, hiszen a budapesti világbajnokság alatt sok korongossal beszélgettem.

Egri Gergely egyelőre nem említett neveket, sem a lehetséges érkezőket, sem távozókat, lapunk azonban úgy tudja: a kanadai légiósok visszatérése bizonytalan, és az együttes magyar szekciójából hárman-négyen is elhagyhatják a Jegesmedvéket.

ÉM-MI

Kapitány is volt

Tim Kehler egyben a magyar U20-as válogatott szövetségi kapitánya is volt, a szakember a 2012. december 9. és 15. között Brassóban megrendezett divízió II/A világbajnokságon a japánok mögött a második helyen végzett az együttessel – vagyis nem sikerült a feljebb lépés. A kanadai tréner a felnőttek szövetségi kapitányát, Rich Chernomazt is segítette a budapesti divízió I/A-s vb-n. ,,Mi elégedettek voltunk Tim utánpótlásban elvégzett munkájával, ha maradt volna Miskolcon, akkor nagy valószínűséggel az U18-nál, vagy az U20-nál további szerepet kapott volna" – mondta lapunknak Kovács Zoltán, a honi szövetség főtitkára.

Maci-edzők az utóbbi szezonokban

2013/2014: ???

2012/2013: Tim Kehler (kanadai)

2011/2012: Kjell Greg Lindqvist (svéd)

2010/2011: Robert Dever (kanadai)

2008/2010: Mayer Péter

2006/2008: Jan Faith (szlovák)

2005/2006: Nagy András

2004/2005: Otto Wintersteiner (szlovák)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!