Sport

2013.05.02. 20:47

DVTK: Ismert holland mester Miskolcon?

Ki lesz a diósgyőri élvonalbeli labdarúgócsapat vezetőedzője a következő szezonban?

Ki lesz a diósgyőri élvonalbeli labdarúgócsapat vezetőedzője a következő szezonban?Szentes Lázár szakmai igazgató lemondása után az addigi utánpótlás képzési igazgató, Kovac Zoltán foglalta el a DVTK vezetőedzői székét. Az eszéki születésű tréner megbízatása ideiglenes, hiszen amint azt Dudás Hunor, a Diósgyőr ügyvezetője a váltás kapcsán nyilatkozta, a következő szezon kezdetére kialakítják a klub új struktúráját. A Ferencváros elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón lapunk érdeklődött azon témában is Kovac Zoltánnál, vajon feladata-e az a napi teendői mellett, hogy keresse meg az utódát? A belga pro licencel rendelkező szakember azonban nem kommentálta ezt a felvetést, ami akár azt is jelentheti, hogy igen... Információink szerint több jelölt is lehet az Andrássy útiak kispadjára, az egyik a holland Henk Ten Cate.

Lejár a szerződése

Az 58 éves németalföldi mester nem ismeretlen a magyarországi futballszurkolók előtt, hiszen 1999. júliusa és 2000. júniusa között az MTK Hungária vezetőedzője volt. Nem is dolgozott rosszul, hiszen a fővárosi kék-fehérekkel megnyerte a Magyar Kupát, míg a bajnokságban a második helyen zárt a Hungária körútiakkal. Aztán volt a NAC Breda trénere (2000-2003), a Barcelona (2003-2006) és a Chelsea (2007-2008) másodedzője, az Ajax (2006-2007), valamint a Panathinaikos (2008-2009) edzője, míg az utóbbi években munkálkodott Dubaiban, Katarban és Kínában, idén április 4-e óta pedig a Sparta Rotterdam menedzsere. A szezon végén azonban lejár a kontraktusa, tehát – elvileg – el lehetne csábítani, persze, megfelelő anyagi és egyéb kondíciókat kínálva számára.

ÉM-MI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!