Sport

2013.04.16. 11:04

Renegades: eddig minden az építkezésről szólt

Miskolc - A bajnokságban nem indulók kupájában kezdik az esztendőt vasárnap.

Miskolc - A bajnokságban nem indulók kupájában kezdik az esztendőt vasárnap.Miután még nem tagja a Magyar Amerikai Football Szövetségnek (MAFSZ), az országos szervezet által kiírt bajnokságokban nem indulhat, viszont kupán, kupákon képviselteti magát idén a Miskolci Renegátok Amerikai Futball Sportegyesület – tudtuk meg mindezt a klub hétfői sajtótájékoztatóján. Amint azt Apjok Zoltán elnök hozzátette: minden szükséges dokumentumot elküldtek a szövetség részére, s remélik, hogy a nemrég felállt elnökség (a március 22-én megtartott tisztújító közgyűlésen új vezetőséget választottak a sportágban) hamarosan pozitív választ ad számukra és ősszel a juniorok pontvadászatában már ott lehetnek. Első 2013-as meccsüket vasárnap 14 órától rendezik a Renegátok, a József utcai ifjúsági sporttelepen a Budapest Eagles-szel csapnak össze abban a négy együttest felvonultató kupában, melyben bajnokságokban nem induló gárdák mérkőznek egymással (a belépődíj 500 forint).

– Jelenleg 62 felnőtt és junior korú játékosunk van, az elmúlt másfél év azzal zajlott, hogy felépítsük a klubot, és hogy toborzókat szervezzünk – nyilatkozta még Apjok Zoltán. – A télen, a Cellect Aréna Kupán a másodikok lettünk, szeretnénk jövőre egy igazán ütőképes csapatot összehozni.

A hivatalos mezbemutatóval egybekötött tájékoztatón részt vett dr. Kriza Ákos polgármester is, aki szerint „...az amerikai foci más show-elemeket vonultat fel, mint egyéb sportágak...”, és ígéretet tett arra a Renegátoknak, hogy a lehetőségek függvényében a város segíteni fogja őket.

ÉM-MI

Korábban történt

– 2011 őszén a játékosok 95 százaléka elhagyta a Miskolc Steelerst (amely 2013-ban a divízió I-es sorozatban vesz részt), a vezetőség és köztük kialakult ellentétek miatt. 

– 2011 végén az „ex-acélosok” létrehozták a Miskolc Renegadest (cégbírósági bejegyzésük tavaly nyáron történt meg), edzőjük a korábbi Steelers-edző, Phillip Hilderbrand lett.

– 2012 tavaszán a MAFSZ elnöksége – méltányossági alapon – lehetővé tette azt, hogy huszonötből huszonkét (akiknek minden papírjuk rendben volt) korábbi Miskolc Steelers játékos átigazoljon a Nyíregyháza Tigers American Football Club Egyesületbe, a hivatalos MAFSZ átigazolási időszak lezárását követően. A csapat Nyíregyháza Tigers II/East Renegades néven szerepelt a divízió II-ben. A játékosok körülbelül fél évvel később eljöttek Szabolcsból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!