Sport

2013.04.09. 21:59

MLSZ: 400 ezres büntetés a DVTK-nak

A legfanatikusabb diósgyőri szurkolók, az ultrák távollétében is sikerült kivetnivalót találnia az MLSZ-nek a DVTK - Videoton mérkőzés lelátói hangulatában.

A legfanatikusabb diósgyőri szurkolók, az ultrák távollétében is sikerült kivetnivalót találnia az MLSZ-nek a DVTK - Videoton mérkőzés lelátói hangulatában.Az NB I-es meccseken fordulóról fordulóra egyre kevesebben vannak, de ahol még van jelentősebb szurkolótábor, azon klubok retteghetnek a drukkereik miatt kapott büntetésektől. Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága a keddi ülésén a Haladásra, a Ferencvárosra és a Diósgyőrre is 400.000 forintos büntetést szabott ki.

"A FEB a Diósgyőr - Fehérvár mérkőzésen a hazai szurkolók gyűlöletkeltő, rasszista megnyilvánulásai miatt a Diósgyőrt, mint visszaesőt, 400.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. A Diósgyőri VTK is elsősorban szurkolói miatt kapta a pénzbüntetést, hiszen a fegyelmi indokolás alapján a szurkolók nagyobb csoportja az 52. és az 58. percben öt alkalommal rasszista, „cigányok” kántálást hallatott. Súlyosbító körülmény, hogy csak egyszer, az 58. percben lépett fel a rendbontókkal szemben a szervező hazai klub – az MLSZ fegyelmi gyakorlata alapján az a klub, amely fellép a sportszerűtlen személyekkel szemben, enyhébb ítéletre számíthat." - olvasható a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!