Sport

2013.04.06. 22:53

Kazáréké a szombati nap

Az idei ralibajnokság nyitó futamát a címvédő Kazár Miklós, és régi-új navigátora, Szőke Tamás kezdte a legjobban. Az első nap után ugyanis a Citroen Xsara WRC-vel versenyző páros vezet a 9. Eger Ralin.

Az idei ralibajnokság nyitó futamát a címvédő Kazár Miklós, és régi-új navigátora, Szőke Tamás kezdte a legjobban. Az első nap után ugyanis a Citroen Xsara WRC-vel versenyző páros vezet a 9. Eger Ralin.A magyar-szlovák közös rendezésű viadal második helyén az ugyancsak Citroen WRC-vel induló Melicharek Jaroslaval áll, hátránya a szombati négy szakasz után 21.5 másodperc. A Super 2000-es Skodát kormányzó Herczig Norbert a harmadik, aki három királykategóriás autó közé ékelődött be: negyedikként ugyanis a Krózser Menyhért, Fodor Géza egység várja a vasárnapi folytatást a Subaru Impreza WRC-vel. A négy szakaszból kettőt Kazárék, kettőt pedig Herczigék nyertek meg. A közel százhúsz autót felvonultató mezőny az Egerbakta - Sirok és a Terpes - Sirok gyorsaságit még száraz körülmények között tudta le, a 28 kilométeres Terpes-Sirok közötti pályát azonban az eső megáztatta, és időközben be is sötétedett. Ettől függetlenül komolyabb baleset nem történt, a kiesett párosok többnyire műszaki hiba miatt adták föl a versenyt. A szezonnyitó Eger Rali nyitó napjára hosszú idő ismét hatalmas tömeg volt kíváncsi. A futam vasárnap hat gyorsasági szakasszal zárul a hevesi megyeszékhelyen.


A 9. Eger Rali állása 4 gyorsasági szakasz után

1. Kazár Miklós, Szőke Tamás (Citroen Xsara WRC) 38:41,6

2. Melicharek Jaroslav, Melicharek Erik (Citroen C4 WRC) +21.5

3. Herczig Norbert, Bacigal Igor (Skoda Fabia S2000) +22.1

4. Krózser Menyhért, Fodor Géza (Subaru Impreza WRC) +46.6

5. Grzyb Grzegorz, Hundla Robert (Skoda Fabia S2000) +49.6

6. ijf. Béres József, Répás Zoltán (Subaru Impreza R4) 56.3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!