Sport

2013.04.01. 19:05

Győri ETO FC vs. DVTK - "A távolságot, mint üveg golyót, megkapod"

A listavezető ellen húsvét vasárnap pont nélkül maradt a Diósgyőr.

A listavezető ellen húsvét vasárnap pont nélkül maradt a Diósgyőr.A labdarúgó NB I 21. fordulójának zárómérkőzésén a Győri ETO FC vendége volt a Diósgyőri VTK, vasárnap este. A két csapatnak fordított párosításban, ősszel, az Avas alján lejátszott meccsét 3-0-ra a győriek nyerték meg, Koltai mesterhármasával. A gólerős játékostól ezúttal nem kellett tartaniuk a piros-fehéreknek, ő ugyanis néhány hete műtéten esett át, így nem jöhetett szóba a pályára lépése. Persze nélküle is erős csapat az ETO, a zöld-fehérek legutóbb az 1. fordulóban kaptak ki, és nagy fölénnyel vezetik a bajnokságot. Így, ahogy a két csapat őszi meccsén, úgy most is az volt a kérdés, kiderül-e a DVTK-ról, hogy élcsapat. Ez utóbbihoz minimum pontszerzés, vagy egy bravúr kategóriába tartozó győzelem szükségeltetett volna. És ehhez kapcsolódó jó egyéni- és csapatteljesítmény. Csakhogy a helyenként havacskás pályán ez utóbbiban a Győr a Diósgyőr előtt járt, labdabiztosabbak voltak a hazaiak, kevesebb rontott passzuk volt, és nagyobb önbizalmuk. Hogy utasításba kapták-e vagy sem, közel és távol mindegy, de mertek lőni távolról, és ennek köszönhetően előnyhöz is jutottak. Az, hogy Rybansky kapus mennyire volt benne a gólban, majd jól eldöntik a diósgyőri öltözőben, de végül is mindegy, mert a lényeg mégis csak az volt, hogy hátrányba került a DVTK. Ellensúlyozásként a vendégek támadójátéka az első 35 percben kimerült két Luque-féle próbálkozásban, amelyeknek az volt az érdekessége, hogy jobbról követte el őket. Mégpedig azért, mert bizonyára taktikai okokból, ezen az oldalon játszatta őt Szentes Lázár. Túlzás lenne azt állítani, hogy ez a húzás bejött, a második félidőre már ki sem kocogott a közönségkedvenc hispán, de az első játékrész hajrájában még részese volt annak a két percbe sűrített ,,offenzívának”, amely igazi gólhelyzetet teremtett Tisza és Rudolf előtt.

A második játékrész első harmadában Eleknek, és Rudolfnak is volt lehetősége az egyenlítésre, de azért a több és nagyobb helyzetek, az egyébként jó színvonalú meccsen, a győriek előtt adódtak. Aztán amikor egy szabadrúgásból ismét gólt szerzett a hazai gárda, és bár még hátra volt a meccsből egy fél félidőnyi, nem sok esélye maradt a pontszerzésre a DVTK-nak. Azt nem lehet mondani, hogy rosszul futballoztak a piros-fehérek, ez a játék talán elég lesz majd gyengébb csapatok ellen, a baj csak az, hogy mostanában erősebb együttesek következnek majd a bajnokságban, hiszen 4 héten belül, a mezőny első felébe tartozó 5 csapat ellen is pályára kell lépniük.

És ahhoz, hogy a távolságot csökkenthessék az élmezőnyhöz tartozókkal szemben, ettől nagyobb koncentráció kell a meccseken, mert ezen a szinten – ahogy azt Győrben, a 18. percben láthattuk – a távolságért üveg golyót adnak, az altató közben, még az álmodozás előtt.


 


JEGYZŐKÖNYV

Győri ETO FC – Diósgyőri VTK

2-0   (1-0)

Győr, 1500 néző. V.: Solymosi (Horváth R., Szalai D.).


Győri ETO FC: Stevanovic (6) – Svec (6), Lipták (6), Takács Á. (6), Völgyi (6) – Pátkai (6), Kamber (6), Kronaveter (6) – Kink (5), Strestik (6), Varga R. (7). Vezetőedző: Pintér Attila.

Diósgyőri VTK: Rybansky (4) – Vági (5), Vadász (6), Kádár (6), Gohér (5) – Takács P. (5), Elek Á. (6-2=4) – Luque (5), Tisza (5), Bacsa (5) – Rudolf (5). Szakmai igazgató: Szentes Lázár.


Csere: Luque helyett Seydi (6) a 46., Pátkai helyett Trajkovic (5) az 58., Bacsa helyett Gallardo (-) a 62., Kronaveter helyett Pilibaitis (-) a 76., Kink helyett Dudás (-) a 84., Tisza helyett Fernando (-) a 87. percben.

Sárga lap: Elek Á. a 6., Takács P. a 20., Kádár a 67. percben.

Kiállítva: Elek Á. a 84. percben.

Gólszerző: Varga R. (1-0) a 18., Völgyi (2-0) a 68. percben.


Pintér Attila: – Nagyon fegyelmezetten játszott a csapat, olykor jól is, teljesen megérdemelten nyertük meg a meccset, több kapu előtti lehetőségünk volt.

Szentes Lázár: – Nagyon nyílt, kiegyensúlyozott mérkőzés volt. A bajunk az, hogy a kaput nem találtuk el se fejjel, se lábbal. Nagyon pontatlanok voltunk, ezért nem tudtunk ma gólt szerezni.


Percek, események

18. perc: A diósgyőri térfél közepén Varga R. kapta meg a labdát, majd gondolt egyet és 30 méterről kapura lőtt. A játékszer az ötösön pattant le, éppen a vetődő Rybansky előtt, majd a kapu jobb oldalában kötött ki, 1-0.   


68. perc: Kádár faultja után a diósgyőri kaputól 24 méterre szabadrúgáshoz jutott az ETO. A labda mögé Völgyi állt, aki elcsavarta a sorfal mellett a játékszert, ami a kapu bal felső sarkában kötött ki, 2-0.


84. perc: Elek Á. talpalta le Pilibaitist a felezővonal környékén, amiért a játékvezető piros lapot mutatott fel a diósgyőri játékosnak.


Miskolc - Nézzük együtt, együtt nézzük: a Győri ETO FC – DVTK NB I-es meccset Tóth Lászlóval követtük végig.

A listavezető Győri ETO FC otthonában 2-0-ás vereséget szenvedett a Diósgyőri VTK az NB I. 21. fordulójában. Ön szerint ki volt a piros-fehérek legjobbja?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!