Sport

2013.04.07. 22:47

Ellenállhatatlanul autóztak Egerben

A szezonnyitón tízből nyolc gyorsaságit nyert meg a Maximmun Racing Team kettőse a hevesi utakon.

A szezonnyitón tízből nyolc gyorsaságit nyert meg a Maximmun Racing Team kettőse a hevesi utakon.Kazár Miklós és Szőke Tamás sikerét hozta az idei ralibajnokság nyitó futama. A magyar-szlovák közös rendezésű egri viadalon a Maximmun Racing Team kettőse már a szombati nap után is több mint húsz másodperccel vezetett, ezt az előnyt pedig vasárnap tovább növelték a Citroen Xsara WRC-vel. Kazárék végig kézben tartották az irányítást, a tízből nyolc gyorsaságin voltak a leggyorsabbak, így egyértelműen rászolgáltak a heves megyei győzelemre.

Végig mosolyogtak

- Csupán a legelején volt némi problémánk, az első szakasz rajtjában ugyanis lefulladtunk. Ekkor kaptunk néhány másodpercet, ezután viszont fokozatosan belaktuk az autót - értékelt a célban Kazár Miklós. - Folyamatosan tanultuk a Citroen Xsara WRC-t, de szerencsére ezalatt gyorsulni is tudtunk. A szombati nap végére kiautózott előnyünk jó alapot adott a folytatásra. Szerencsére vasárnap is minden úgy alakult, ahogyan azt elterveztük. Nagyon élveztük a versenyzést, rendkívül boldog vagyok, hogy egy ilyen technikával állhatunk rajthoz ebben az évben. Fontos volt, hogy jól kezdjük a sorozatot, ami kellő lendületet adhat a következő viadalokra. Fantasztikus élményben lehetett részünk, egy tökéletes hétvégén vagyunk túl, végig mosolyogtunk és röhögtünk az autóban.

Szőke Tamás navigátor is fülig érő szájjal mesélte az egri élményeit. Tavaly a román bajnokságban abszolútban már nyert egy futamot, most a siker ízét hazai körülmények között is megélhette.

Nem lassítottak

- Óriási érzés, elmondhatatlan mennyire boldog vagyok - tette hozzá b. - Úgy terveztük, hogy fokozatosan gyorsulunk föl a verseny alatt, de szerencsére a második gyorstól sikerült dominálni. A szombati sötét szakaszt óvatosabban teljesítettük, vasárnap viszont minden, de minden stimmelt. Még csak hat esztendeje ülök a navigátor székben, ám úgy érzem, hogy ebben az autóban valóban kiteljesedhetek. Sok van még hátra a bajnokságból, de nyilván Miskolcra kellő önbizalommal és bizakodva érkezhetünk május második hétvégéjén.

A 9. Eger Rallye második helyéért hatalmas csatát vívott a szlovák Melicharek Jaroslav és Herczig Norbert. Ezt a küzdelmet végül a korábbi nyílt magyar bajnok nyerte meg, így ő örülhetett az abszolút második helyezésnek. Az ORB-t idén nemzetközi szinten is megnyitották, így 2013-ban először a külföldi versenyzők eredménye is beleszámít a hazai sorozat értékelésébe. Egerben így a dobogóra két magyar egység mellett egy szlovák páros állhatott föl.

ÉM-ME


A 9. Eger Rallye (nem hivatalos) végeredménye

1. Kazár Miklós, Szőke Tamás (Citroen Xsara WRC)

2. Herczig Norbert, Bacigal Igor (Skoda Fabia S2000) +44.1

3. Melicharek Jaroslav, Melicharek Erik (Citroen C4 WRC) +54.3

4. Grzyb Grzegorz, Hundla Robert (Skoda Fabia S2000) +1:29.5

5. Botka Dávid, Mihalik Péter (Mitsubishi Lancer EVO IX.) +1:31.3

6. Bútor Róbert, Tóth Imre (Peugeot 207 S2000) +1:37.8

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!