Sport

2013.03.27. 15:30

WF-DVTK: A mester éberségre intette lányait

A bajnoki elődöntőbe jutásért küzd a Work Force-DVTK NB I-es női kosárlabda csapata.

A bajnoki elődöntőbe jutásért küzd a Work Force-DVTK NB I-es női kosárlabda csapata. A piros-fehérek a ZTE-NKK együttesével mérik össze tudásukat. A párharc első meccsét csütörtökön 18 óra 15 perctől a miskolci városi sportcsarnokban tekinthetik meg a nézők.

Jelentős feladat

– Nagyon feldobott minket az elmúlt hétvégi kupasiker – kezdte Peresztegi Nagy Ákos, a diósgyőriek vezetőedzője. – A bronzérem előrevitte és előreviszi a csapatot, soproni fellépésünk igazi doppingszer volt számunkra és nagyon jólesett nekünk ilyen pozitív élménnyel készülni a következő feladatra, a csütörtök esti csatára. És akkor itt álljunk is meg néhány gondolat erejéig: nagyon jól tudjuk, hogy a múltból nem lehet megélni, ezért kedden már úgy dolgoztunk és készültünk, hogy az érem ugyan a zsebünkben van, de valamennyien betettük a tarisznyánkba, ugyanis újabb nagyon komoly feladat vár ránk. Nem nézhetjük le, nem becsülhetjük alá a zalaegerszegieket. Ilyenkor, a bajnokság ezen szakaszában nincs könnyű ellenfél, már elnézést a fogalmazásért, szó szerint könnyű pofára esni, ha nem figyelünk, ha csak úgy félvállról vesszük az összecsapást. Ha így lenne, akkor kárba veszne az eddigi, több hónapos kemény munkánk, szorgos erőfeszítésünk. Szóval ezt a luxust egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak – és nem is fogjuk!

A tréner ezután vendégüket vette górcső alá.

– Komolyan kell koncentrálnunk és figyelnünk – szögezte le a piros-fehérek szakmai munkájának irányítója. – A ZTE-NKK folyamatos védekezés-váltással fog ellenünk dolgozni és nekünk ezt tudnunk kell olvasni, sőt fel kell ismernünk azt, hogy éppen a zónát, vagy az emberfogást vetették-e be. Mi azonban nem félünk, magabiztosak vagyunk, tudjuk a megoldást, a helyzet kulcsa a zsebünkben, vagy inkább a kezünkben van. Mivel semmit nem bíztunk a véletlenre, még videóztunk is, szóval osztottunk-szoroztunk és jelentem: most egységesek vagyunk védekezésben, támadásban, sőt még a kispadon is.

El lehet rontani

Peresztegi Nagy Ákos bízakodó szavai után megjegyeztük a mesternek, hogy a találkozó abszolút esélyese a DVTK, mire nyomban így fakadt ki:

– Én nem mondok ilyet! Csak annyit, hogy megdolgoztunk a pályaelőnyért, az itthoni környezetben pedig teljes erőbedobással a győzelemre kell törekednünk. A lányok figyelmét azonban felhívtam arra, hogy legyenek éberek, mert minden meccset el lehet rontani. Ezért fontos az is, hogy sokan látogassanak el a miskolci városi sportcsarnokba és bíztassanak minket. Nem valami jó az idő, hideg van és esik a hó, ezért némi humorral azt is mondhatom szurkolóinknak, hogy ha nincs más választásuk, csatolják fel síleceiket, vagy húzzák fel fel korcsolyáikat, de mindenképpen jöjjenek, mert szükségünk lesz a buzdításukra, a segítségükre.

A diósgyőriek közül Fürtös és Raven bajlódott sérüléssel, az orvosok előbbit harcra kész állapotba hozták, utóbbi szereplése azonban kérdéses.

Az összecsapás előzetes krónikájához tartozik még, hogy két győzelemig tartó párharc keretében a csapatok szombaton 17 óra 30 perctől Zalaegerszegen vívják a párharc második mérkőzést.

ÉM-KT


Kiemeltek

Ebben a körben az alapszakasz első és második helyezett csapatai – az UNIQA-Euroleasing Sopron és a HAT AGRO UNI Győr – kiemeltek, a negyeddöntőben nem érdekeltek. A második körben a győriek a Work Force-DVTK – ZTE-NKK győztesével csapnak össze, míg a soproniek a PEAC-Pécs – PINKK 424 nyertesével találkoznak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!