Sport

2013.03.26. 12:18

WF-DVTK: A 12-es szoba titka

Miskolc - A Work Force-DVTK női kosárlabdacsapatának két játékosát kérdeztük a Magyar Kupa döntő után.

Miskolc - A Work Force-DVTK női kosárlabdacsapatának két játékosát kérdeztük a Magyar Kupa döntő után.Ugyanazokat a kérdéseket tettük fel a Work Force-DVTK női kosárlabdacsapata két játékosának, akik csapatuk legeredményesebbjei voltak a vasárnapi, PEAC-Pécs ellen megnyert bronzmérkőzésen. A 16 éves Dubei Debórában és a 25 esztendős Szabó Petrában nem csak az a közös, hogy pontszámban ők tették hozzá a legtöbbet a sikerhez, hanem az is, hogy szobatársak voltak Sopronban. Lapunk benézett a 12-es szoba ajtaja mögé, keresve a győzelem titkát.

- Mikor érezte azt, hogy megvan a kupaérem?

Dubei Debóra: Csak a végén. De fontos, hogy hittünk benne, akkor is, hogy miénk lehet a bronz, amikor a Pécs átvette a vezetés. Az utolsó negyedben volt olyan időszak, hétpontos hátrány, amikor kívülről úgy tűnhetett, hogy kevés az esélyünk a győzelemre, de mi csak arra koncentráltunk, hogy az éppen soron következő mozdulatot sikeresen hajtsuk végre. Óriási öröm, hogy a végén volt annyi plusz bennünk, hogy az utolsó percben mínusz három pontról fordítani tudtuk.

Szabó Petra: Olyan változatos és izgalmas mérkőzés volt ez a bronztalálkozó, hogy egy percig sem volt biztos az, hogy egyik vagy másik csapat javára eldőlhet a meccs. Úgyhogy csak amikor lefújták a mérkőzést, akkor jött át, hogy ez megvan. Csak a legvégén.

- Ön szerint mi az, amivel a DVTK több volt a bronzmeccsen a Pécsnél?

Dubei Debóra: Talán az, hogy a csapat egységesebb volt, jobban akartuk ezt a győzelmet, ha már a döntőbe nem tudtuk bejutni. Az volt bennünk, hogy egy ilyen hosszú útra, mint a Sopron és Miskolc közötti távolság, csak jó lenne egy kis örömöt szerezni egy érem formájában, és mindenki nagyon küzdött azért, hogy ez így legyen.

Szabó Petra: A szívvel, lélekkel való harc. Az, hogy jobban akartuk ezt a meccset. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Pécs ne akarta volna, nagyon is akarták ők is, de szerintem mi még náluk is jobban. És mivel mi egy picivel jobban, ez döntötte el a mi javunkra ezt rendkívül kiélezett találkozót.

- Hová helyezi el ezt a Magyar Kupa bronzérmet saját maga és csapata életében?

Dubei Debóra: Mostantól ez áll az első helyen. Ez az első évem az A-csoportban a felnőttek között, először voltam Magyar Kupa döntőben, és nagy örömömre egyből érmet sikerült szerezni. Szerintem ez nagy dolog, az én életemben mindenképpen, de szerintem a csapatéban is az. A Diósgyőr hat év után került vissza a sportág legjobbjai közé, akkor voltunk utoljára kupadöntőben, és nyolc éve sikerült legutóbb érmet szerezni. Azt hiszem ez elég beszédes.

Szabó Petra: Az én életemben ez az első helyre kerül. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megszerezni a csapattal az első felnőtt érmemet, azt hiszem ez örökre emlék marad, ezt a napot nemigen fogom elfelejteni. Ami pedig a csapatot illeti: szerintem aligha lehet ezt másképp látni, mint igazi nagy sikernek. Nem egészen két éve szervezték újra a diósgyőri női kosárlabdát, és máris egy érmet szerzett a csapat, bejelentkezve ezzel a legjobbak közé, az elitbe.



- Véleménye szerint mekkora szerepe volt ebben az éremszerzésben Önnek?

Dubei Debóra: Megtettem amit tudtam. Abban az időszakban, amikor játéklehetőséget kaptam igyekeztem a maximumot hozni. Az tudat, hogy Raven sérült, és hogy pótolni kell őt, mindenkiből azt váltotta ki, hogy ezt jó csapatteljesítménnyel lehet kompenzálni. Ehhez igyekeztem én is hozzátenni a magamét.

Szabó Petra: Mindenkinek megvolt, megvan az érdeme ebben a sikerben, ezt a meccset a csapat nyerte meg, nem valamelyik játékos, így a siker a Diósgyőré. Ugyanakkor örömteli, hogy elmondhatom magamról: valamit én is hozzá tudtam tenni ehhez a győzelemhez, mert jól játszottam ezen a napon.

- Mire lehet számítani a bajnoki rájátszásban a Work Force-DVTK-tól?

Dubei Debóra: Az elsődleges cél az, hogy jussunk túl a Zalaegerszegen, a legjobb az lenne, ha ez két meccsen sikerülne. Ha ez megvan, onnantól pedig azért kell küzdenünk, hogy a bajnokság végén a most megszerzett bronznál ne adjuk alább.

Szabó Petra: Első körben a Zalaegerszeget kell megverni, után jöhet a Győr. Jó lenne a döntőbe bejutni, mert az nagyon nagy dolog lenne. Lehet, hogy álomszerűnek tűnik, amit mondok, de szerintem ha Raven visszatér, akkor erre azért van esélye a csapatnak.


A diósgyőri női kosárlabdacsapat megnyerte a vasárnapi helyosztót a soproni Magyar Kupa négyes döntőjének második napján.

A női kosárlabda Magyar Kupa elődöntőjében a Work Force-DVTK az Uniqa Euroleasing Sopron ellen meccselt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!