Sport

2013.03.02. 11:46

Támadó csapat lesz a Szpari

Nyíregyháza - Győzni kell! – ezt a jelszót adta ki Brekk János szakmai igazgató. Pénteken délután egy pörgős edzéssel véget ért a felkészülés, mátol pedig már kezdődik a hosszú vizsgaidőszak a Nyíregyháza Spartacus focistái számára.

Nyíregyháza - Győzni kell! – ezt a jelszót adta ki Brekk János szakmai igazgató. Pénteken délután egy pörgős edzéssel véget ért a felkészülés, mátol pedig már kezdődik a hosszú vizsgaidőszak a Nyíregyháza Spartacus focistái számára. A tavaszi szezonban már nem számít az, hogy sikerült az alapozás, csak egy számít: az eredmény! Mint ismert, a klub vezetése megcélozza a bajnoki aranyat, ennek elérése nagy bravúr lenne, hiszen a listavezető békéscsabaiaknak nyolc pont az előnye.

A tavaszt meg kell nyerni

Visszatérve még a pénteki tréningre, a gyakorlás vége felé Korolovszky Gábor a combjához kapott, a Haladástól érkezett rutinos védő húzódás miatt kihagyja a szombati, Üllői úti nyitányt.

Győzi kell! – tért rá egyből a lényegre Brekk János, a Nyíregyháza Spartacus szakmai igazgatója. – Az, hogy a bajnokságot meg tudjuk-e nyerni, nem csak rajtunk múlik. Az viszont igen, hogy a tavaszi szezont mi zárjuk a legeredményesebben. Ehhez adott a keret, a csapat, ennek megfelelően kell bárhol és bárki ellen a pályára lépnünk. Nagy szerencse kellene ahhoz, hogy minden mérkőzést megnyerjünk, ám valamennyi találkozóra így fogunk kifutni.

A nyitány tehát a Fradi II. ellen lesz szombaton délután az Albert-stadionban. A két együttes legutóbbi meccsét a nyíregyháziak nyerték egy nullára, ezzel talán most is kiegyeznének a drukkerek.

Állandó nyomás, dominálás

– Úgy tudjuk, hogy a Fradi kettő egy zárt kerettel dolgozik, nagy változások nem voltak az őszihez képest – tért rá a szombati meccsre Brekk János. – Ezzel nem is kell többet foglalkoznunk, a lényeg a mi játékunk. Ahhoz, hogy nyerjünk, nekünk kell birtokolni a labdát, és állandó nyomás alatt kell tartani az ellenfelet. Nekünk mindig támadnunk kell, nem építünk kontrákra, a mi játékunknak kell dominálni. Úgy vélem, a csapat képes erre, és bízom benne, hogy három ponttal kezdjük a tavaszi szezont.

KM-ML

Visszapillantó

Nyíregyháza Spartacus–Ferencváros II 1–0 (0–0)

1. forduló, 2012. 08.17., Városi Stadion, 1000 néző, v.: Szőts G.

Spartacus: Balogh – Ur, Ambrusz, Farkas, Mészáros – Minczér, Szilágyi – Kovács (Simon, a szünetben), Petneházi (Reznek, 59.), Pákolicz – Montvai.

Szakmai igazgató: Brekk János.

Ferencváros II: Hermány – Tóth A., Batik B., Vattai, Simita – Peszmeg (Nehéz , 78.)– Birtlan, Vass, Nyilasi (Majzik, 71.), Pölöskei P. (Holman, 58.) – Papp. Edző: Lipcsei Péter. Gól: Montvai (67.)


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!