Sport

2013.03.03. 17:12

Nincs Couli, nincs buli?

A DVSC-TEVA jegelte a gólkirályt, nem is talált be a Kecskemét ellen.

A DVSC-TEVA jegelte a gólkirályt, nem is talált be a Kecskemét ellen.Egyszer tudott nyerni a Loki Kecskeméten, amióta első osztályú a lila-fehér egylet, mégpedig a legutóbbi vizitálásakor, akkor Bódi Ádám utolsó percben szerzett találatával 1-0-ra nyert a hajdúsági sereg. Az ifjú középpályás ezúttal is ott volt a Széktói-stadion gyepén, ellentétben Adamo Coulibalyval, akinek elvileg a formájával akadtak gondjai a lokistáknak. Azért csak elméletileg, mert sokkal inkább úgy tűnik: a francia csatár fejében már a jövője motoszkál, a támadó szerződése nyáron lejár, s az utolsó esélyként megpróbálna a 31 éves játékos a magyarnál magasabb szintű bajnokságban bizonyítani.

Ennek ellentmond a DVSC hivatalos honlapján megjelent hír, miszerint "mindenféle híresztelést, pletykát megelőzve szeretnénk tudatni: Adamo Coulibaly itthon maradásának nem oka, hogy még nem hosszabbította meg nyáron lejáró szerződését. Klubunknál ez nem szokás, korábban is előfordult, hogy nem hosszabbított egy játékos, mégis az utolsó pillanatig pályára lépett, ha a formája megfelelő volt" - állítja a Loki szócsöve.

Loki-rohamok

A Loki tehát Pölöskeyt állította be „csúcséknek”, de Rezesnek is az volt vélhetően a feladata, hogy a támadásokat segítse. Utóbbi nem is állt túl távol a gólszerzéstől, de 12 méteres, középre tartó löketét biztosan védte a kapus. Egyáltalán, az egész első félidő a DVSC dominanciájáról szólt, de a fiúk minden helyzetet elhibáztak, várható is volt, hogy ezért pontokkal kell fizetniük.

A két játéketap közötti pauzában a nézők döntő többsége úgy vélekedett, a vendéglátók örülhetnek a gólnélküli állásnak, mert a meccs addigi része a DVSC-ről szólt. Elégedetten konstatálhatta ezt Dzsudzsák Balázs is, aki Moszkvából hazarándulva elutazott egykori csapatának mérkőzésére. A középpályás ugyan jól érzi magát a Dinamónál, de nem lenne meglepő, ha a nyáron nívósabb bajnokságba igazolna, hiszen a hírek szerint a Liverpool és az olasz Internazionale is érdeklődik iránta.

Feljött a KTE

A szünet után feljött a Kecskemét, gyakran kellett munkába állnia a vendégek védelmének, de vagy akadt egy becsúszó láb, vagy Verpecz kapus állt a helyzet magaslatán. Ahogy teltek a percek, egyre inkább sejthető volt, hogy pontosztozkodás lesz a mérkőzés vége, de az utolsó minutumok újra a debrecenieké voltak, különösen Szécsi Márk helyzeténél járt közel a gólszerzéshez a Loki, de végül 0-0-ra végeztek a felek.

Pontvesztésével a Debrecen még távolabb került az első helytől, ugyanis a Győri ETO behúzta a soros bajnokiját a Kaposvár ellen, viszont az MTK veresége azt jelenti, hogy közelebb van a Loki a második helyhez.

HBN-TN


Mesterszemmel

Horváth Ferenc:

- Azt gondolom, hogy a második félidőben nyújtott teljesítményünk alapján benne volt a meccsben a győzelem a mi részükről, de a Debrecennek is voltak helyzetei. Jó mérkőzést láttunk, szerintem mindkét csapat előrelépett játékban. Meglátjuk, hogy mi lesz legközelebb. Nincs egyszerű dolgunk az új játékosok beillesztésével, hiszen nem egy időben érkeztek a csapathoz. Reméljük, hogy nem fog pontokba kerülni, hogy összeszokjon ez a társaság, de amit a második játékrészben láttam a játékosoktól az valamit előrevetít abból, amit szeretnék a későbbiekben játszani. 

Kondás Elemér:

- Annyiból igazságos az eredmény, hogy egyik csapat sem tudott gólt rúgni. Nekünk sokkal jobban kellett volna sáfárkodnunk az első félidőben lévő helyzeteinkkel, illetve a legvégén Szécsi lövését szögletre mentette a hazaiak kapusa, ahogy Sidibe is elkapkodta a maga lehetőségét. Kicsit koncentráltabban kellett volna futballoznunk, de azt gondolom minden pontot meg kell becsülni. A DVSC profiljához mindig is hozzátartozott, hogy fiatal játékosoknak adunk lehetőséget, nem lesz ez másképp idén sem. Magyarán, aki jól teljesít az játszani fog.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!