Sport

2013.03.06. 23:22

Nem történt csoda Szlovákiában

Harminc ponttal kikapott szerdán este a Diósgyőr Kassán, de az edző szerint hasznos volt a meccs.

Harminc ponttal kikapott szerdán este a Diósgyőr Kassán, de az edző szerint hasznos volt a meccs.A női kosárlabda magyar-szlovák középszakasz 5. fordulójából elhalasztott meccset pótolta be szerdán este Kassán, a Good Angels Kosice és a Work Force-DVTK együttese. Bár az erőviszonyok nem sok jót ígértek a vendégek számára, ezzel nem igazán törődött az a két tucat fanatikus piros-fehér drukker, akik bevállalták a hétköznap esti kirándulást. És ha már ott voltak, beleálltak a szurkolásba és lelkesen biztatták kedvenceiket az első perctől. A hazai gárdát is nagyjából ugyanennyien éltették az ultraszektorból az Infiniti arénában, ahová a belépés ingyenes volt (mint megtudtuk: a kassai klub csak az Euroliga meccsek megtekintéséért szed pénzt a drukkerektől).

Az első negyedben nagyon jól tartotta magát a Diósgyőr, a hazai csapat nem tudott elszakadni ellenfelétől, olyannyira nem, hogy a 6. percben Raven középtávolijával a piros-fehérek átvették a vezetést (8-9). Nem játszott túl magas fordulatszámon ekkoriban a legrangosabb kupasorozatban, az Euroligában a legjobb nyolc közé jutott szlovák csapat, de aztán néhány villanással visszaállították a régi rendet, és az első játékrész végére némi előnyre tettek szert.

Kemény védekezés

A második játékrészből alig telt el két perc, amikor diósgyőri időkérés következett (29-19), de ez sem igazán használt. A kassaiak kemény védekezésével, a robbanékonyabb csapattal szemben nem sok sikerük volt támadásban a DVTK-soknak, így a 17. percben ismét pauzáért folyamodott Peresztegi edző (41-23). Ez valamennyire használt, a játékrész végéig Ravenék egy picit csökkenteni tudták a különbséget.

A szünetet követően sokkal magabiztosabban játszott a hazai gárda, a vendégektől Szabó P. igyekezett felzárkózni a jól teljesítő Raven mellé – ám a két Kassán játszó magyar válogatott közül Krivacevic volt az, aki néhány ügyes megmozdulásával hozzátett csapata teljesítményéhez. A szlovák bajnok fokozatosan lépett el a Diósgyőrtől, a 27. percben már több, mint húsz pont volt a két együttes között (60-39), s mivel a folytatásban sem tévesztettek nagyon kosarat a hazaiak, előnyük tovább nőtt (66-41).

Fizikálisan jobbak

A záró tíz percben a másik magyar válogatott, Quigley is meg-meg villant, így hamar harminc pont lett a két csapat között (73-43). Látszódott, hogy az együttesek közül a kassaiak vannak jobb fizikai állapotban, és az is, hogy a DVTK játékosai közül többen több edzést hagytak ki vírusos megbetegedés miatt az elmúlt napokban. A találkozó végül fölényes vendéglátó sikerrel zárult, de a piros-fehérek erőállapotukhoz képest jól teljesítettek.

ÉM-BCS


JEGYZŐKÖNYV

Good Angels Kosice (szlovák) – Work Force-DVTK

92-62 (24-17, 21-13, 21-11, 26-21)

Kassa, 800 néző. V.: Lukac, Karnis, Kovalcik (szlovákok).

Good Angels Kosice: Bojovie (6), Lacy (4), Kulichova (7), KUPCIKOVA (12), KRIVACEVIC (14). Csere: Pindrochova (5/3), SVERRISDOTTIR (15/9), Balintova (4/3), Hruscakova (9), QUIGLEY (16/6). Edző: Maros Kovacik.

Work Force-DVTK: Bukovszki (3/3), Skoric (6), Bozóki (11/3), RAVEN (21/3), Sanford (4). Csere: SZABÓ P. (13), Ocsenás (-), Fürtös (2), Dubei (2), Reiner (-). Edző: Peresztegi Nagy Ákos.

Maros Kovacik: – Az elején nem úgy kezdtünk, ahogy elterveztük, de aztán sikerült rátalálnunk a saját játékunkra és így megérdemelten nyertünk.

Peresztegi Nagy Ákos: – Nagyon hasznos mérkőzést játszottunk, sok olyan dolgot csináltunk, amit a rájátszásban majd tudunk hasznosítani. Sokkal szorosabb lehetett volna a meccs, ha ellenfelünk nem dob ilyen jól, hatvanöt százalékkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!