Sport

2013.03.27. 11:07

Jégkorong MK-elődöntő: Az esélyesebb csapat és a "rossz nap"

Miskolc - A válogatott miatt is fontos a jó kupaszereplés a miskolciak védője számára.

Miskolc - A válogatott miatt is fontos a jó kupaszereplés a miskolciak védője számára.A héten Miskolc ad otthont három Magyar Kupa találkozónak, közte a szerda esti (kezdés: 18 óra) egyik elődöntőnek, amelyen a Miskolci Jegesmedvék küzd meg a Ferencváros-ESMTK-val. A megyeszékhely legutóbb 2011. januárjában volt a sorozat házigazdája, amikor is a – szintén kanadai – Robert Dever által vezetett sárga-feketék a negyedik helyen zártak, úgy, hogy sem a Dab.Docler elleni elődöntőben, sem a fővárosi zöldek elleni bronzmérkőzésen nem ütöttek gólt. Ennél emlékezetesebb lehet az akkori finálé Szirányi Bence számára, aki a torna legjobb védője lett az ezüstérmet szerző Vasas HC hokisaként.

– Meccs közben nem az jár az ember eszében, hogy milyen jó lenne a legjobb védőnek lenni, én akkor is csak tettem a dolgom, felszabadultan, meg is lepődtem, hogy megkaptam ezt a különdíjat – mondta lapunknak a keddi tréning után a 25 éves jégkorongozó, aki már a Jegesmedvéket erősíti. – Ez végül is egy szép emlék Miskolcról, de nem ez a legszebb. A népkerti jégcsarnokot 2006 tavaszán avatták fel, és mi, akkori U18-as válogatottak voltunk az elsők, akik használhattuk a divízió I/A-s világbajnokságon. A Jegesmedvéktől egy srác, Marosi Zoli volt a keret tagja, vele szobatársak voltunk a vb ideje alatt az egyik hotelben. Csodálatos miliőben játszhattunk, minden nap közel kétezren szurkoltak nekünk, úgyhogy azonnal megszerettem a létesítményt és a nézőket is.

Megtréfálták őket

A szezon utolsó erőpróbája előtt állnak a Macik, az évad ezen szakaszában talán már nem olyan könnyű felpörögni egy kupadöntőre...

– Ez nem teljesen így van... – húzta alá Szirányi Bence. – Azért mégiscsak a Magyar Kupáról van szó és itthon hajthatunk érte, úgyhogy ez kellő motiváció. Remélem, számomra nem ez lesz az utolsó erőpróba, bízom abban, hogy sikerül bennragadnom a válogatottban és ott lehetek a közelgő budapesti világbajnokságon. Úgyhogy emiatt is tartanom kell a formát, mind fizikailag, mind pszichésen. A vb-ig lesz még két felkészülési meccsünk, majd aztán fog szűkíteni a kapitány.

A szerdai, ferencvárosiak elleni ütközettel kapcsolatban a védő megjegyezte:

– Egyszer megtréfáltak bennünket a Mol Ligában, úgyhogy meg kell adnunk nekik a kellő tiszteletet – fogalmazott Szirányi Bence. – A selejtezőben a Debrecenen és az Újpesten jutottak túl, utóbbit azért sajnálom, mert az öcsém, Szirányi Dániel a lila-fehérek játékosa. Azt gondolom, ha a saját hokinkat hozni tudjuk, megvalósítjuk az edzőnk, Tim Kehler által elképzelt taktikát és küzdünk végig, akkor nem érhet bennünket meglepetés. Aztán pedig következhet valamelyik „nagy csapat”, az Újváros, vagy a Volán... A döntő egy mérkőzés, azon bármi előfordulhat, lehet az úgymond esélyesebb együttesnek rosszabb, az előzetesen esélytelenebbnek pedig jobb napja...

ÉM-MI

Korcsolya okozott sérülést

Pár napja sérülést szenvedett a Macik védője, Orosz Szilveszter. A bekk az egyik tréningen, egy ártatlannak tűnő szituáció után csapattársával együtt a jégre zuhant és az esés közben annak korcsolyája több centiméter hosszan felvágta a bőrt az álla alatt. A védőt a helyszínen ellátták, de a mentők is kiérkeztek a jégcsarnokba. A hokisnak nagy szerencséje volt, mert a kori fontos eret is megsérthetett volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!