Sport

2013.03.27. 20:12

Döntőbe jutottak a Macik

Miskolc - Szerdán este a jégcsarnokban rendezték a jégkorong Miskolc Holding Magyar Kupa egyik elődöntőjét.

Miskolc - Szerdán este a jégcsarnokban rendezték a jégkorong Miskolc Holding Magyar Kupa egyik elődöntőjét.Némi meglepetést jelentett, hogy a kezdéskor kicsit kevesebben voltak a lelátókon a szokásostól, talán az időjárás szólt közbe, vagy a nézők a csütörtöki fináléra tartalékoltak... A hazaiakat mindez nem zavarta: mindössze harmincöt másodpercet kellett várni vezető góljukra, amelyet a csapatkapitány Fodor jegyzett és ekkor néhányan már azt kiabálták, hogy kupadöntősök lesznek a Macik.

Idegnyugtató gól

Ezután senki nem rágta le a körmét az izgalomtól, különösebb izgalom nélkül csordogált a találkozó. A 14. percben Szirányi közelről beütötte a sárga-feketék második gólját is (2-0), így nyugtatót adott az esetleg még izguló társainak. Kevéssel az első szünet előtt Popovics kiállítása miatt emberelőnybe kerültek a vendégek, de a százhúsz másodperc alatt nem tudtak érdemleges akciót vezetni. Feltűnő volt, hogy a fradisták szinte helyzetbe sem tudtak kerülni, így a sárga-feketék kapusának szinte alig akadt dolga.

A második harmad derekán még csak a harmadik kisbüntetést osztották ki a vezetőbírók, aztán a fogáskeresésből nem lett semmi. „Letolni” ugyan senkit sem kellett, mert mindenki tette a dolgát, de érezhető volt, hogy ez a mérkőzés már a szezon levezetése, vagy inkább ráadása, aztán péntektől jön a több hónapos pihenő. Nem záporoztak a korábban jól megszokott lövések, bár némi jóindulattal azt is írhatjuk, hogy a védelmek jól álltak a lábukon és a támadók nem jutottak szóhoz. A 35. percben feléledt a közönség, mert a hazai fiúk nagyobb sebességre kapcsoltak, bár a kaput nem tudták bevenni, így döntetlenre végződött a második felvonás.

Küzdelmes volt

A záróharmadot Saluga közeli bombája vezette be, de Meravy a kesztyűs kezével mentett, majd nagy tumultus keletkezett a Fradi kapuja előtt, de a korong elakadt a zöld-fehérek portásában. Az iramra és a küzdelemre egy rossz szót sem lehetett mondani, a játékról pedig annyit, hogy volt már lényegesen jobb is. Ez azonban semmit nem von le a Macik teljesítményéből: a Kehler-gárda igazolta a papírformát, megverte a Fradit, finalista lett, csütörtökön este ezüstnél ,,koszosabb" színű érem már nem kerülhet Ládáék nyakába és ezért hivatalból elismerés jár nekik - meg a hajrában szerzett harmadik gólért is , amely a habot adta a tortára.

ÉM-KT


JEGYZŐKÖNYV

Miskolci Jegesmedvék - Ferencváros-ESMTK

3-0 (2-0, 0-0, 1-0)

Miskolc, 900 néző. V.: Halassy, Sós Z., Pálkövi, Gangel.

Miskolci Jegesmedvék: Budai K. - Szirányi 1, Hegyi, Láda B. (1), Fodor 1, Nagy G. (1) - Cowan, Atkinson, Tóth A., Saluga (1), Dubek (1) - Gőz, Nagy K., Szilágyi, Smith, Ritó (1) - Miskolczi (1), Rafaj 1, Popovics - Gyenes (kapus). Vezetőedző: Tim Kehler.

Ferencváros-ESMTK: Meravy - Erdélyi, Győri, Roczanov, Kiss G., Berta - Lencsés, Mestyán, Nagy L., Borbás, Revák - Hoffmann, Géczi, Horváth, Sijka, Dancsfalvi - Léránt, Szőke (kapus). Vezetőedző: Dobos Tamás.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!