Sport

2013.02.01. 16:19

Örömfocival hangoltak Rózsahegyre

A női kosárlabda magyar-szlovák középszakaszban, szombaton Rózsahegyen játszik a DKSK.

A női kosárlabda magyar-szlovák középszakaszban, szombaton Rózsahegyen játszik a DKSK.MBK RužomberokWork Force-DKSK Miskolc meccset rendeznek szombaton 17 órától a női kosárlabda magyar-szlovák középszakasz 2. fordulójában. A találkozó házigazdája a múlt héten nem kisebb bravúrt hajtott végre, minthogy bejutott az Európai Kosárlabda Szövetség égisze alatt zajló Európa Kupa elődöntőjébe azzal, hogy idegenben 22 ponttal nyert a Nantes Reze otthonában, azok után, hogy az első meccsen, Rózsahegyen 5 ponttal kikapott a francia gárdától. És nem mellékesen, egy hete pedig a DKSK hazai nagy riválisát, a PEAC-Pécset győzte le a szlovák együttes, a Mecsek-alján, 22 ponttal.

– A Kassához hasonló, nagyon jó szerkezetű együttes a Rózsahegy – jelentette ki Peresztegi Nagy Ákos, a Work Force-DKSK Miskolc vezetőedzője. – Mi ezt a mostani meccset úgy fogjuk fel, mint egy tanulási folyamat egyik állomását, az elmúlt hetihez hasonló taktikai célokkal. Mivel a magyar bajnokságban az idegenbeli meccseink nem igazán sikerültek, ebben próbálunk meg előbbre lépni, hogy ezt a magyar rájátszásban, és nem mellékesen a február végi, Közép-európai Női Liga négyes döntőjében kamatoztatni tudjuk.

Parti vagy nem?

Arra a kérdésre, hogy mekkora esélyt lát arra, hogy a DKSK parti meccset játsszon a rózsahegyiekkel, a piros-fehérek szakvezetője így felelt:

– Reálisan nézve több minden szól a Ružomberok mellett, de ez is egy esély számunkra, hogy megelőzzük a tabellán a pécsi gárdát, de őszintén szólva halvány esély. Nekünk a Somorja és a Pöstény elleni mérkőzéseken kell olyan eredményeket elérnünk, eggyel többször nyernünk, mint a PEAC-nak, mert ezzel kerülhetünk eléjük. Kérdés, hogy ki bírja majd jobban ezt a sorozatot, illetve a pluszokat, gondolok itt a pécsiek Adria Liga szereplésére, illetve a Magyar Kupa negyeddöntőjükre, mert nekik azért nehezebb ellenfél jutott ez alkalommal, a PINKK személyében, mint nekünk, akik a Vasast kaptuk. De ne szaladjunk ennyire előre, most a rózsahegyi kirándulás következik.

Örömfoci a kétszázadikon

Megkérdeztük a DKSK edzőjét arról is, hogy nagyobb rotációt alkalmaz-e a Ružomberok ellen, mint a hétközi, Zalaegerszeg elleni Magyar Kupa meccsen.

– Biztosan – hangzott Peresztegi Nagy Ákos válasza. – Raven, Bukovszki és Bozóki biztos, hogy több pihenőt fog kapni a mostani meccs közben, aztán pedig a csapat többi tagjai is, a mérkőzés után. Ugyanis a nyolc tétmérkőzésből álló és véleményem szerint jól sikerült január után, amelynek során tulajdonképpen csak a PEAC elleni, idegenbeli mérkőzésen nem sikerült olyan eredményt elérni, mint, amilyet szerettünk volna, a játékosok hosszú idő után ismét kétnapos pihenőt kapnak, amire ebben az évben a szerda, hétvége ritmus miatt még nem volt példa. Ezen a héten már volt egy megkésett ünnepi edzésünk, ugyanis minden kerek századik tréninget meg szoktunk ünnepelni, és most, hogy elértük az évad kétszázadik közös gyakorlását, egy jó hangulatú edzést tartottunk, amelyben egy 45 perces örömfoci is helyet kapott, ezzel is igyekeztünk emlékezetessé tenni ezt a szép számot.


Kosárlabda: a magyar-szlovák női középszakasz állása

1. Good Angels Kosice 7 7 - 535-370 14

2. UNIQA Euroleasing Sopron 7 7 - 501-396 14

3. HAT-AGRO UNI Győr 7 4 3 501-468 11

4. MBK Ružomberok 7 4 3 431-422 11

5. ŠBK Šamorín 7 2 5 432-496 9

6. Piešanské Cajky 7 2 5 420-487 9

7. PEAC-Pécs 7 1 6 408-489 8

8. Work Force-DKSK Miskolc 7 1 6 441-541 8 

Az 1. forduló eredményei: Work Force-DKSK-Miskolc – Good Angels Kosice 59-81, PEAC-Pécs – MBK Ružomberok 41-63, ŠBK Šamorín – UNIQA Euroleasing Sopron 62-68, Piešanské Cajky – HAT-AGRO UNI Győr 77-72.

A 2. forduló programja

  • szombat, 

  • 17.00: MBK Ružomberok – Work Force-DKSK Miskolc, 
  • 18.00: UNIQA Euroleasing Sopron – Piešanské Cajky, 
  • 18.00: Good Angels Kosice – PEAC-Pécs; 
  • vasárnap, 

  • 18.00: HAT-AGRO UNI Győr – ŠBK Šamorín.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!