Sport

2013.02.14. 12:24

Olimpia 2020 - A magyar sportdiplomácia fellépését sürgeti a Jobbik a birkózás ügyében

Budapest, 2013. február 14., csütörtök (MTI) - A Jobbik követeli, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság tegyen meg mindent annak érdekében, hogy birkózás a továbbiakban is az olimpia része maradjon.

Budapest, 2013. február 14., csütörtök (MTI) - A Jobbik követeli, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság tegyen meg mindent annak érdekében, hogy birkózás a továbbiakban is az olimpia része maradjon.A Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottsága keddi ülésén úgy foglalt állást, hogy a birkózás kerüljön ki a 2020-as nyári játékok programjából.

A Jobbik sportkabinetje csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében úgy értékelte, hogy a határozat nemcsak ésszerűtlen és felháborító, de a hagyományokkal szembeni tiszteletlenség is.

A korábbi magyar sikerekre utalva jelezték, a birkózás eltüntetése az olimpiáról óriási veszteséget jelentene Magyarország sportéletében is. Ki kell állni a hazai sport érdekeiért, működjön végre Magyarországon a sportdiplomácia! - zárul a Jobbik közleménye.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!