Sport

2013.02.23. 10:22

NRK-Nyíregyháza - Más a vágy és más a realitás

Budapest , Nyíregyháza - Az NRK-Nyíregyháza a bajnoki szezonban hazai pályán negyedszer is 3:0-ra vesztett a TF Budapest ellen, így az 5–8. helyért folytathatja tovább.

Budapest , Nyíregyháza - Az NRK-Nyíregyháza a bajnoki szezonban hazai pályán negyedszer is 3:0-ra vesztett a TF Budapest ellen, így az 5–8. helyért folytathatja tovább.A szerdán pihentetett kezdősorral, vagyis újra teljes vértezetben vette fel a harcot az NRK-Nyíregyháza a TF Budapest elleni negyeddöntő negyedik mérkőzésén. Már önmagában az bravúros, hogy eljutottak a második hazai meccsig a nyíregyházi hölgyek, akik azzal a tudattal léptek pályára, hogy többet nem hibázhatnak, ha életben akarják tartani elődöntős reményeiket.

Nos, a péntek esti mérkőzés végül 3:0-s vereséggel úszott el, de mindhárom játékrésznek volt olyan szakasza, amikor reménykedhettek a részsikerben. Az első felvonásban a kezdés (4:0 után kellett időt kérnie Hollósy Lászlónak, a TF edzőjének), a másodikban a hajrá előtti részeredmény (18:16-ra is vezetett az NRK, de onnantól nem tudtak mit kezdeni Lutter Eszter nyitásaival), a harmadikban pedig a 9:6-os vezetés utalt arra, hogy sikerül megkeseríteni az esélyesebb ellenfél életét. Végül azonban a fővárosiak nem hibáztak, Erdősék családi csatáját újra a lány, vagyis Zsófia nyerte, a TF pedig az alapszakaszbeli, a kupa- és a rájátszásbeli mérkőzéseket is figyelembe véve negyedszer is 3:0-s győzelemmel távozott a Vasvári Gimnáziumból.

Szégyenkezésre azonban a vesztes félnek sem lehetett oka.

KM-BT


Női NB I.: negyeddöntő, 4. mérkőzés

NRK-Nyíregyháza–TF Budapest 0:3 (–18, –22, –18)

Vasvári Gimnázium, 150 néző, v.: Halász E., László É.

NRK: Akimova 2, Botos F. 7, Erdősné 9, Hengsperger A. 4, Ilyés B. 14, Roma 2. Csere: Szabó I. (liberó), Berényi E. Edző: Balázs István.

TF: Tóthné 10, Erdős Zs. 4, Oláh V. 12, Fritz 5, Lakatos E. 11, Antal A. 10. Csere: Kötél D. (liberó), Lutter E. 1, Koláda. Edző: Hollósy László.

Mesterszemmel

Balázs István: – Vannak a vágyak és van a realitás. A realitás érvényesült, gratulálok a TF-nek, és további sok sikert kívánok neki a folytatásban.

Hollósy László: – Kollégám tizenkilencre lapot húzott, de szerencsére nem találta meg a kettest. Nekünk a magunk dolgával kellett foglalkozni, örülök, hogy megnyertük a párharcot. 

A párharc végeredménye: 3–1 a TF Budapest javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!