Sport

2013.02.23. 16:05

NRK - Elhúzott mézesmadzag

Nyíregyháza - Ez a realitás: a párharcolt megnyerő TF más dimenziót képviselt – az NRK-nak így is jár a gratuláció.

Nyíregyháza - Ez a realitás: a párharcolt megnyerő TF más dimenziót képviselt – az NRK-nak így is jár a gratuláció. A jobb, erősebb — nem utolsósorban az anyagilag stabilabb lábakon álló TF Budapest kerekedett felül a bajnoki negyeddöntőben. Ugyanakkor megsüvegelendő, hogy az NRK élvonalbeli női röplabdacsapata négy mérkőzésig húzta el az egyik fél három győzelméig kiírt párharcot, holott előzetesen erre vajmi kevés esély kínálkozott. Elvégre a fővárosiak előkelőbb helyen zárták az alapszakaszt, arról nem beszélve: az idény során letudott nyolc összecsapásból hétszer legyűrték a nyíregyháziakat.

Más kérdés, hogy a nyírségiek egyetlen sikerükkel ráijesztettek a TF-re, mivel a rájátszás első mérkőzésén idegenben lepték meg riválisukat, amely a folytatásban már nem ismert kegyelmet.

– Megérdemelt a TF győzelme, amely más dimenziót képvisel– ismerte el Balázs István, az NRK edzője. – Bár az első meccsen győztünk, így talán sokak lelki szemei előtt elhúztuk a mézesmadzagot, meglehet, kicsit mi is elhittük, hogy van keresnivalónk, a továbbiak alapján viszont azt kell mondjam: a négybe jutás túlzott elvárás lett volna velünk szemben. Különösen ahhoz képest, hogy a szezon előtt még a kiesés elkerüléséről volt szó csupán...

Ezzel együtt, kicsit csalódott vagyok, mert a két hazai mérkőzésen nem tudtunk olyan teljesítményt nyújtani, amivel esetleg jobb eredményt érhettünk volna el. Ebben a sportágban egy csapat annyit játszik, amennyit enged az ellenfél, és a TF most keveset hagyott nekünk, gyakorlatilag „levédekezett” bennünket. A pénteki meccsnek is ez jelentette számunkra a legnagyobb problémát: a vendégek tudatos helyezkedése miatt a támadásbefejezésünk nem lehetett hatékony. Ettől függetlenül gratulálok csapatunknak. Hétfőtől új fejezet kezdődik, újabb riválisokkal szemben kell helytállni.

Az NRK-Nyíregyháza március 13-án az UTE elleni hazai fellépéssel kezdi az 5-8. helyért rendezett, az egyik fél két győzelemig tartó párharcot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!