Sport

2013.02.18. 22:08

Három perc alatt lerendezték a Ferencvárost a Jegesmedvék

Miskolc - Az évad huszonhatodik győzelmét aratta hétfőn este a Miskolci Jegesmedvék jégkorong csapata.

Miskolc - Az évad huszonhatodik győzelmét aratta hétfőn este a Miskolci Jegesmedvék jégkorong csapata. A 2012/13-as szezon alapszakaszának utolsó, vagyis 24. hazai meccsét játszotta hétfőn a Miskolci Jegesmedvék csapata a jégkorong Mol Ligában, egyben nyolcadszor léptek pályára a Ferencváros-ESMTK együttese ellen. És mivel a felét itt, a felét ott, vagyis a fővárosban játszották a csapatok, így ez volt a negyedik zöld-fehér látogatás Miskolcon, az elmúlt öt hónapban. Persze nem volt ez mindig így, hiszen negyedszázada, amikor Miskolc csapatsportágai jó mélyen voltak (foci a második vonalban, női kosárlabda az élvonal alsó felében), nagy ünnep volt, amikor a Miskolci Kinizsi miatt egy-egy meccsre évente leruccant a Ferencváros vagy az Újpest egy kis szabadtéri ,,karneválra”, jégrevüre. De azóta sokat változott a világ, míg akkoriban elképzelhetetlen volt még az is, hogy a miskolciak megszorítsák a zöld-fehérek, az idén a hétfői meccsig hétből hatszor elkenték a Ferencvárost a miskolciak, és az egy szem vereségük is csak kisiklásnak tekinthető. A Fradi varázs azonban nem múlt el az évtizedek során, a közönség még mindig a vevő a skalpjukra. És vevő az újkori jótékonysági akciókra is, amelyet pár nap különbséggel négy éve indított útjára a miskolci klub. A Kanadából átvett ,,Dobj egy macit!” ezen az estén is működött, bár ezt más, helyi hagyományokra is vissza lehetne vezetni, hiszen az negyedszáz évvel itt is ment, hogy a szurkolók bedobáltak ezt azt a pályára. Igaz, akkoriban nem maciban, hanem aprópénzben gondolkodtak, marékszámra repítették be a jégre a filléreket, forintosokat, hogy az ezzel összefüggő játékmegszakítások során levegővételhez juttassák kedvenceiket. Mondjuk a Fradi ellen.

Maci gólok

De ilyenre nem volt szükség most hétfőn, az első gólra és az ezt követő maci esőre csak 13 másodpercet kellett várni, mert a második kapura lövésből megszerezte a vezetést a hazai csapat, Nagy K. révén (akik nem indultak el időben, és nem értek be a meccs kezdésére, azoknak be kellett érniük azzal, hogy a ,,Dobj egy macit” helyett, az adj le egy macit a bejáratnál akciót építették fel). A meccs harmadik percében Czuba használta ki a találkozó első emberfórját, majd Dubek ugrott meg, és lőtt laposan a kapuba (3-0). Vagyis három perc alatt, 3-0 lett az eredmény, és ezzel tulajdonképpen le lett rendezve a Ferencváros. Hogy az első harmadban egy vendég emberfórból sikerült szépíteniük a ferencvárosiaknak Győri révén, valószínűleg senkinél nem eredményezett vérnyomás emelkedést.

A második játékrészben további hazai gólok születettek, Fodor a 22., Dubek a 31. minutában talált be (5-1), majd a 37. percben – nem sokkal azután, hogy egy ziccerben Czuba nem tudta átvenni a korongot – a légiós a második nagy lehetőségét gólra váltotta, utolérve ezzel a kétgólos Dubeket az eredményességében (6-1).

Volt még hátra egy harmad ezt is letudták tisztességgel a felek, a 47. percben Fodor kétgólos lett (7-1), felavatva ezzel a csereként beállt Szőke kapust. Aztán volt még egy kis bunyó is játékrész derekán, egy Lencsés szépítés és ennyi. A Fradinak meg annyi. Amennyi, mert a súlycsoportbeli különbség ezúttal is megmutatkozott.

Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék – Ferencváros-ESMTK 7-2 (3-1, 3-0, 1-1) 

Miskolc, 1000 néző. V.: Nagy A., Kovács B. (Berger, Gangel).

Miskolci Jegesmedvék: Budai K. – Szirányi (1), Hegyi Á., Czuba 2, Fodor Sz. 2, Miskolczi (1) – Orosz, Cowan (2), Dubek 2, Tóth A., Saluga (1) – Gőz, Láda B. (1), Nagy K. 1, Szilágyi, Smith – Ritó, Rafaj (1), Gyenes (k). Vezetőedző: Tim Kehler.

Ferencváros-ESMTK: Meravy – Lencsés 1, Géczi, Borbás (2), Hegyi Á. Z., Kiss G. – Roczanov, Győri 1, Erdélyi, Hoffmann, Berta – Hrajnoha, Mestyán, Fekecs, Sijka, Dancsfalvi – Horváth D., Bontovics, Léránt, Szőke (k). Vezetőedző: Dobos Tamás.

Kiállítások: 8 perc, ill. 14 perc.

Tim Kehler: – Álomszerűen kezdtünk, hiszen 13 másodperc alatt lőttünk gólt. Utána is energikusan, sokat korcsolyázva játszottunk, jöttek a gólok is, így elégedett vagyok a mai teljesítménnyel. Nagy lépést tettünk ezzel az alapszakasz második helyének megszerzése felé.

Dobos Tamás: – Nagyon rosszul kezdtük, kicsit bent maradtunk az öltözőben. De nem neheztelek a fiúkra, látszott rajtuk, hogy fáradtak, sűrű egymás utánban játszottuk a meccseket, és ez nem jó. Ezen el kellene gondolkozniuk a Mol liga vezetőinek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!