Sport

2013.02.12. 15:18

Az elit készül a cívisvárosba

Debrecen - A szezon Világkupa-győztesei mind Debrecenbe készülnek.

Debrecen - A szezon Világkupa-győztesei mind Debrecenbe készülnek.A hét végén befejeződött Világ Kupa távonkénti és összetettbeli győztesei mind itt lesznek Debrecenben március 8-10. között a Rövidpályás Gyorskorcsolya Világbajnokságon, garantáltan a legmagasabb színvonalú versenyeket ígérve a nézőknek. Ehhez az is hozzájárul majd, hogy a 2012/13-as összetett Világ Kupa első hat-hat helyezettje a férfiaknál és a nőknél is egyaránt nevezett a világbajnokságra. A nőknél indul a 16. évét nemrégen betöltött Sim Suk Hee, aki megnyerte a szezonban az 1500 métert (nyolcszor futamgyőztes a 12-ből!) második 1000 méteren és így az összetettben Világ Kupa győztes. A férfi első a dél-koreai Noh Jinkyu, aki szintén az 1500 méteren bizonyult világelsőnek, de 1000 méteren is a legjobb háromba került és ezzel a szezon legkiegyensúlyozottabb férfi versenyzője volt.

A férfiak messze juthatnak

A hat állomásból (Calgary, Montreal, Nagoya, Sanghai, Szocsi, Drezda) álló Samsung Világ Kupa sorozatot követően már csak két jelentős verseny van hátra a szezonból, a varsói junior (február 22-24.) és a debreceni felnőtt világbajnokság. A több hónapon át tartó VK-sorozat lezárulása alkalmat adott egy rövid kis helyzetértékelésre Telegdi Attila magyar szövetségi kapitánnyal.

– A vb-ig hátralevő időre adottak a feladatok. Biztosra veszem, hogy márciusra sikeresebb lesz a formaidőzítésünk, mint a malmöi Eb-re. A férfiváltónk Világkupáról Világkupára mind jobban összeért és folyamatosan fejlődik, jó úton járnak. A szakvezetés számára fontos feladat lesz, hogy levegye a versenyzők válláról a hazai vb okozta plusz terheket. Nem döntőbejutást tervezünk, de azt igen, hogy minden verhető ellenfelet győzzenek le a mieink. A férfiak messze juthatnak, a női csapat viszont kiszámíthatatlanabb, így nehéz jósolni – nyilatkozta Telegdi.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!