Sport

2013.02.01. 13:35

Ahogy az edző látja - Interjú Jason Okrzesikkel

A Factum vezetőedzőjével, Jason Okrzesikkel együtt emlékeztünk vissza a novemberi Körmend-Factum meccsre, amelyen 94-76-ra nyertek a hazaiak egy olyan meccsen, amelyet a második félidőben tudott megnyerni a hazai alakulat, de sokáig jól tartottuk magunkat (ezen már Jason ült a kispadunkon).

A Factum vezetőedzőjével, Jason Okrzesikkel együtt emlékeztünk vissza a novemberi Körmend-Factum meccsre, amelyen 94-76-ra nyertek a hazaiak egy olyan meccsen, amelyet a második félidőben tudott megnyerni a hazai alakulat, de sokáig jól tartottuk magunkat (ezen már Jason ült a kispadunkon).Emellett a mostani helyzetet boncolgatjuk és a szombati Factum-Körmend derbit, amelyen 2012. december 19. óta először játszunk valódi hazai pályán!!! Akkor, az eddigi utolsó Oláh Gáboron lejátszott találkozónkon nyertünk a PVSK ellen (82-66). Bár nagyon nehéz dolgunk van a mindennapok során is, és ezen a mérkőzésen is komoly akadályokat kell leküzdenünk, hatalmas dolog lenne, ha úgy térnénk vissza a debreceni Oláh Gábor utcába tétmeccsen, ahogy legutóbb "itthagytuk": győzelemmel!

- Annak idején a Körmend úgy vert meg minket Vas megyében, hogy a félidőben még csak 5 ponttal vezetett, de a harmadik negyedet megnyomta, s végül bedarált bennünket. Nagyon érdekes adat, hogy mind a triplákat, mind a büntetőket hajszálra ugyanúgy dobta mindkét gárda akkor (8/26 hármas=31% és 8/13 büntető=62%), sőt, még a lepattanóharc is majdnem egál lett (33-29) ám a duplák tekintetében és a szerzett-eladott labdákat nézve egyértelműen jobb volt a Körmend. Te hogyan emlékszel vissza arra a meccsre, Jason?

Jason Okrzesik: - Persze, hogy emlékszem rá. Az volt a második meccsem a kispadon, s alig telt el egy kis idő azóta, hogy az új védekezési és támadási taktikánkat elkezdtük gyakorolni. Az első félidőben így is elég jól játszottunk, ám a másodikban hagytuk az ellenfelet gyorsan játszani, és a kosaraikra meg már nem tudtunk kellőképpen válaszolni. Ezúttal mindenféleképpen sokkal jobb és hatékonyabb játékot várok magunktól, mint akkor Körmenden.

- A Körmend immár a nagyon ponterős Zvonko Buljan és az amerikai hátvéd, Vince Simpson nélkül játssza a meccseit. Ugyanakkor érkezett a helyükre Kyle Austin, aki egy éve még Jászberényben pattogtatott (ő Buljan posztján igen hatékony mostanában), illetve Omar Krayem, aki meg Simpsont helyettesíti egészen jól. Szerinted ez a Körmend jobb, mint az akkori volt, amikor először találkoztunk velük?

Jason Okrzesik: - Azt hiszem jól jártak az érkezőkkel Körmenden, akik jól dolgoznak a csapattal. Krayem futtatja, mozgatja a csapatot, de emellett pontokat is szerez, Austin pedig hihetetlenül erős támadásban, amit a jelenlegi 26 pontos meccsátlaga is bizonyít.

- Az első, körmendi meccsünk óta mi is sokat változtunk. A légiósok közül például Carter és Pettis játszott akkor (Izzo pedig sérült volt), most azonban Kenny már pályára tud lépni és időközben érkezett a hasznosnak bizonyuló Stafford és Smith - Carter és Pettis helyett, még ha nem is teljesen azonos posztokra. Ám más változás is volt csapatunkban. Talán banális a kérdés, de mennyivel másabb ez a Factum az akkorihoz képest?

Jason Okrzesik: - Természetesen ez egy sokkal másabb csapat. Nem vagyunk annyira magasak, viszont sokkal jobban megy a csapatvédekezés és a támadási figurák is jobban beleivódtak a srácokba. Emellett jobban képesek egymást segíteni, ami szintén nagyon fontos.

- A Körmend már 8 alkalommal kikapott ebben a bajnokságban idegenben. Egyszer nyert csupán, nem is olyan rég, amikor a Szombathely ellen egy hatalmas vasi rangadón győzött 1 ponttal. Ez számít a mi szempontunkból, vagyis, hogy mi most itthon játszunk végre, nekik meg láthatóan nem igazán megy idegenben vagy szerinted a Factum jelenlegi helyzetében ez sem bír túlzott jelentőséggel és csak mennünk kell előre, tennünk a dolgunkat, aztán majd meglátjuk mi sül ki belőle?

Jason Okrzesik: - Minden ligában és minden szinten nehéz idegenben nyerni, nem csak Magyarországon. Amennyire tudjuk meg fogjuk nehezíteni a Körmend dolgát, ha eljön a mi csarnokunkba, s megpróbálunk nyerni. Remélhetőleg az ehhez kellő önbizalommal fogunk játszani, s bízom benne, hogy készen állunk a győzelemre.

- A heti gyakorlások?

Jason Okrzesik: - Semmi különös. Jók voltak...

- S te konkrétan, hogy érzed magad, Jason?

Jason Okrzesik: - Teszem a dolgom és próbálok pozitív maradni a klubot érintő nehézségek ellenére is. Illetve ezt kell sugároznom a játékosok felé, mert egy vezetőedzőnek ez is a dolga - még ha nem is könnyű időnként. A srácokat arra kell vennem, hogy csak a szombati győzelemre fókuszáljanak.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!