Sport

2013.02.24. 17:50

A Nyírgyulaj ült fel a teremtrónra

Nyíregyháza - Az utóbbi évek legszínvonalasabb döntőjével zárult a Joma Kupa.

Nyíregyháza - Az utóbbi évek legszínvonalasabb döntőjével zárult a Joma Kupa.Trónfosztás történt a 6. Joma Kupa teremlabdarúgó torna végjátékában. A címvédő Nyírkarász ezúttal csak a „kisdöntőig” küzdötte el magát – a három hetes esemény a Nyírgyulaj sikerével zárult. Lukács Tibor megyei első osztályú együttese a teljes sorozatban kivágta a rezet, nem különben a nyíregyházi Filo Focicsarnokban rendezett nyolcas döntőben. A gyuljaiak mindhárom csoportmérkőzésüket megnyerték, a fináléban viszont megizzadtak.

Végzetesnek bizonyuló hiba

Na ja, a győzelemért meg kell szenvedni. Az ugyancsak brillírozó Csenger ugyan az első félidőben hátrányba került (Oxi Roland volt a „tettes”...), a szünet után viszont bejött a kivárásra alapuló taktika: egy abszolút kisakkozott akciót pontosan fejezett be Drumár Arnold.

A hátralévő néhány percben próbált nyomni a Lukács-legénység – mindhiába. Következtek a hétméteresrúgások: egészen a negyedik sorozatig kivétel nélkül valamennyi játékos elemi erővel bikázott a kapuba – szegény hálóőrők kéztörést kockáztattak volna, ha belenyúlnak az elemi erejű löketekbe. Ekkor a szatmáriak hibáztak, a melléküldött lövés pedig vesztüket okozta. A gyulaji befejező ember ugyanis nem kegyelmezett, és máris indulhatott a körtánc.

A már említett Nyírkarász a bronzmeccsen bedarálta a 2–0-ás vezetést elbaltázó Apagyot. A díjkiosztó előtt a névadó szponzort képviselő Szendrei József, egykori válogatott kapus ragadta kezébe a mikrofont. Zajos tetszésnyilvánítás mellett kifejtette: az utóbbi évek legjobb fináléjának lehetett tanúja. Alighanem osztotta ezen véleményét a különdíjban részesülő Bornemisza István, Berecz Zsolt, Kovács István trió.

6. Joma Kupa

1. csoport: Nyírkarász–Tarpa 3–2, Gyulaháza–Csenger 0–2, Csenger–Nyírkarász 3–1, Tarpa–Gyulaháza 1–0, Csenger–Tarpa 0–0, Nyírkarász–Gyulaháza 2–0.  

A csoport végeredménye: 1. Csenger 7 pont, 2. Nyírkarász 6, 3.Tarpa 4, 4. Gyulaháza 0.

2. csoport:Volán- Sényő–Apagy 0–1, Tiszavasvári–Nyírgyulaj 2–3, Nyírgyulaj–Volán-Sényő 3–0, Apagy–Tiszavasvári 4–2, Nyírgyulaj–Apagy 4–1, Tiszavasvári–Volán-Sényő 2–0.

A csoport végeredménye: 1. Nyírgyulaj 9 pont, 2. Apagy 6, 3. Tiszavasvári 3, 4. Volán-Sényő 0.

3. helyért: Nyírkarász–Apagy 3–2 (1–2)

Döntő: Nyírgyulaj–Csenger 1–1 (1–0), hétméteresekkel: 5–4

Különdíjak

Legjobb kapus: Kovács István (Apagy).

Legjobb mezőnyjátékos: Bornemisza István (Csenger). Gólkirály: Berecz Zsolt (Nyírgyulaj, 20 góllal).

Legsportszerűbb csapat: Tiszavasvári.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!