Sport

2013.01.24. 12:54

Válogatott játékossal erősít az MVSI?

Matajsz Márk vélhetően az OB I/B-s miskolci pólócsapatban folytatja karrierjét.

Matajsz Márk vélhetően az OB I/B-s miskolci pólócsapatban folytatja karrierjét.

Régen játszott már bajnoki találkozót a Miskolc Városi Sportiskola másodosztályú vízilabda együttese; a Binder Szabolcs játékos-edző által irányított gárda legutóbb tavaly december 8-án szállt vízbe hivatalos meccsen, és 13-10-re verte a Hódmezővásárhelyt. A következő, Angyalföldi Sportiskola elleni mérkőzés csupán március 23-ra van kiírva, s a három és fél hónapnyi szünet kicsit soknak tűnik...

– Semmilyen sportágban nem indokolt ekkora holtidény, szakmailag ezért nem könnyű dolgozni, de ha így van összeállítva a program, akkor sokat nem tudunk tenni ellene – nyilatkozta lapunknak Binder Szabolcs, aki így folytatta: – Ismert, hogy az ősszel különböző okok miatt elhalasztásra került három összecsapásunk, most éppen egyeztetések folynak köztünk és ellenfeleink között, hogy ezeket mikor pótoljuk. Célszerű lenne minél hamarabb, bízom benne, hogy februárban sort tudunk keríteni rájuk.

A tréner heti tíz foglalkozást tart a játékosoknak január 3-a óta, de a monotonitást megtöri egy tető alá hozott barátságos torna, amelyben az MVSI mellett a Debrecen II és két kassai csapat vesz részt. Ezek tulajdonképpen edzőmeccsek, két-három hetente, hétköznapokon.

A szakmai munka irányítóját megkérdeztük az elmúlt hónapok tapasztalatairól és a célokról is.

Építkezni kell

– Arra nem számítottam, hogy öt mérkőzés után százszázalékosak leszünk, szeretnénk, ha ezt a jó szériát a tavasszal is folytatni tudnánk – fogalmazta meg elvárását Binder Szabolcs. – Lassan el kell kezdeni gondolkodni a jövőről, hogy milyen koncepció mentén haladjunk és hogy milyen lehetőségeink lehetnek, ha netán sikerül bajnokságot nyernünk. Építkeznünk kell, játékosokkal tárgyalni, hogy lássák, komoly tervek vannak Miskolcon, akár marad jövőre is a harc az aranyéremért az OB I/B-ben, akár OB I lesz, ahol természetesen olyan gárda kellene, amelyik képes bennmaradni. Az utánpótlást nagyon fontosnak tartjuk, a gyerekeket el kell kezdeni fizikálisan felzárkóztatni, hogy szeptemberre csökkenjen a különbség köztük és a más klubokban lévők között.

Markovics, költözés

Az MVSI-sek kerete annyiban változott december 8. óta, hogy a kapus, Markovics Milán az EKF kölcsönjátékosaként az ősszel ingázott Eger és Miskolc között, ám ő az elmúlt hetekben Borsodba költözött. Binder Szabolcs azonban beszámolt egy (lehetséges) igazolásról is. Az edző elárulta, hogy nagy valószínűséggel együttesében folytatja pályafutását Matajsz Márk. A 34 esztendős pólós nyert Magyar Kupát, a Ferencvárossal 2000-ben magyar bajnokságot, és nem mellesleg KEK-et is a zöld-fehérekkel. A tapasztalt center légióskodott Spanyolországban, legutóbb pedig Franciaországban.

ÉM-MI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!