Sport

2013.01.31. 18:09

NFL - Vasárnap eljön az igazság pillanata

Magyar idő szerint vasárnap éjszaka egész Amerika és világszerte több millió amerikai futball rajongó fogja várni izgatottan, hogy a New Orleans-i Mercedes Benz Superdome-ban összecsapjon az NFL bajnokság Super Bowl döntőbe jutott két résztvevő csapata a Baltimore Ravens és a San Francisco 49ers. A Super Bowl döntő lehetséges eredményéről és a döntő körülményeiről nyilatkozik két szakértőnk Molnár Ágnes cheerleader edző és Száraz Zsolt amerikai futball edző.

Magyar idő szerint vasárnap éjszaka egész Amerika és világszerte több millió amerikai futball rajongó fogja várni izgatottan, hogy a New Orleans-i Mercedes Benz Superdome-ban összecsapjon az NFL bajnokság Super Bowl döntőbe jutott két résztvevő csapata a Baltimore Ravens és a San Francisco 49ers. A Super Bowl döntő lehetséges eredményéről és a döntő körülményeiről nyilatkozik két szakértőnk Molnár Ágnes cheerleader edző és Száraz Zsolt amerikai futball edző.Amerika legnézettebb bajnokságának fináléja az idén is hű marad önmagához és szervezői látványos keretek között rendezik meg a sportág világbajnoki döntőjét.

A világsztár énekesnő Beyonce félidei show-ja, 8 millió dolláros reklámperc-ár, 5156 sajtó-akkreditáció, és sok-sok megdöbbentő adat, ami a világ egyik legnagyobb sporteseményévé teszi a tengerentúli amerikai futball bajnokság döntőjét.

A jazz és a romantikus szerelem városa, New Orleans 10. alkalommal rendezi meg az eseményt és várhatóan most is felejthetetlen döntővel ajándékozza meg a sportág szerelmeseit.

A döntőt két sikerre éhes csapat játssza. A Baltimore-i oldalon a veterán és utolsó idényében Super Bowl győzelemről álmodozó Ray Lewis irányította védelemmel, óriási akarattal és egy végletekig feltüzelt csapattal érkeznek a mérkőzésre John Harbough vezetőedző fiai. Ray Lewis bejelentése, miszerint a szezon végén visszavonul az aktív játéktól, hatalmas erőket mozgatott meg csapattársaiban, hogy szépen búcsúztassák a legendás játékost. Ez a plusz erő akár a Vince Lombardi Trófea elnyeréséig is vezetheti a Ravens csapatát.

A másik oldalon a testvér, Jim Harbough csapatának nem egy veterán, hanem egy új csillag adott hatalmas lendületet. Colin Kaepernik irányító, a szezon közepén sérülés miatt váltotta Alex Smiths-t a pályán, és ha már ott volt, élt a helyzettel. Vezetésével plusz lehetőséggel gazdagodott a 49ers támadó játéka és mind a futó, mind a passzjátéka nem kis fejfájást okozott az ellenfeleknek az idény folyamán.

Vasárnap éjjel a „múlt” és a „jövő” a jelenben mérkőzik meg egymással.

Hogy a Superdome-ban melyik csapat szerzi meg a hőn áhított trófeát, nagyon nehéz megjósolni. A 49ers 1990-ben már nyert egyszer ezen a pályán Super Bowl döntőt, viszont az Electronic Arts szoftvergyártó óriás minden évben elhangzó „jóslata” szerint - amelyből az utóbbi 9 évben hétszer előre látták a győztest- az idei döntőre 27-24-es Ravens győzelem várható.

Azonban mind a történelem, mind a jóslat kevés lesz a média által Harbowl-nak nevezett mérkőzés eredményének megítéléséhez, ahol a csapatok minden erejükkel és tudásukkal azon lesznek, hogy a saját javukra fordítsák a bennük rejlő energiát.

Az este nyertesei a fiaikat a futball trónján látó Harbough szülőkön kívül, azok a nézők lesznek, akik vállalják az éjszakázást és végigszurkolják az óriási izgalmakat, felejthetetlen élményeket és igazi amerikai hangulatot ígérő XLVII. Super Bowl döntőt.

- Molnár Ágnes, Száraz Zsolt -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!