Sport

2013.01.08. 18:58

NFL: Közeleg a finálé

Honlapunknak szakértők segítenek a meccsek kommentálásban, felvezetésében.

Honlapunknak szakértők segítenek a meccsek kommentálásban, felvezetésében.Az alapszakasz végeztével, a rájátszás wild card köréhez érkeztek a tengerentúli profi amerikai futball bajnokság, az NFL küzdelmei az elmúlt hétvégén. A február 3.-ai, New Orleansban megrendezésre kerülő 47. Super Bowl döntőig vezető útról és természetesen a fináléról két, a sportághoz szorosan kötődő szakember fog hétről-hétre beszámolni Önöknek.

Molnár Ágnes cheerleading edző, a miskolci Steelleaders szurkolólány csapat és a MAFSZ Cheerleader Bizottságának elnöke és Száraz Zsolt,a 2010-ben aranyérmet nyert Miskolc Steelers és a Miskolci Egyetem Miskolc Lions csapatának volt vezetőedzője, így látták az elmúlt hétvége mérkőzéseit:

Megismétli-e magát a történelem? Ez volt a kérdés Houstonban, ahol az első rájátszás mérkőzésen, a Texans fogadta a lendületben lévő Cinncinati Bengals csapatát. Az előző évhez hasonlóan gond nélkül, bár a tavalyinál szorosabb mérkőzésen nagy taktikai csatában győzte le 19-13 arányban az Ohio-i alakulatot.

A mérkőzést a védelmek dominanciája és Arian Foster futásai mellett, Matt Schaub irányító 2 TD passza- amivel az egyik esetben a Bengals védője Leon Hall ért el interception touchdownt - jellemezték az egyébként forró hangulatúnak nem éppen nevezhető texasi találkozót. A Texans ellenfele a New England Patriots lesz a következő fordulóban.

Nem panaszkodhattak a forróságra a Green bay Packers és a Minnesota Vikings csapatai sem, hiszen a legendás Lambeau Fielden a hideg időjárással is meg kellett küzdenie a két alakulatnak.A vikingeknek már a mérkőzés előtt nehézséget okozott, hogy a kezdő irányító Christian Ponder sérülése miatt az a Joe Webb vezette a támadó egységet, aki az alapszakaszban egyetlen percet sem volt a pályán. Az irányító számára túl nagy feladatnak bizonyult a Clay Matthews által vezetett Packers védelem legyőzése. Hiába volt Adrian Petersonnak 2087 futott yardja az alapszakaszban, hiába nyert pont a Packers ellen az előző fordulóban a csapat, ismét bebizonyosodott, hogy a rájátszással egy új bajnokság veszi kezdetét. Az alapszakasz egyik legjobb irányító mutatójával rendelkező Aaron Rodgers vezetésével, 24-10-es győzelemmel a „sajtfejűek” csapata utazhat a következő fordulóban San Franciscoba, ahol a 49ers ellen folytathatják a küzdelmet a Vince Lombardi trófeáért.

Baltimorban nem egy kieső, hanem egy sérüléséből visszatérő Ravens legenda, Ray Lewis volt a figyelem középpontjában, hiszen a Super Bowl győztes védő, pályafutása utolsó hazai mérkőzésére készült. A másik oldalon Indianapolisban az újonc irányító Andrew Luck vezetésével a csikók az idén- feledtetve a tavalyi mélyrepülést- a rájátszásig meneteltek. A Ravens otthonában azonban nem volt szerencséje a csapatnak. Hiába áll a Colts mellett az NFL történetének első szurkolólány csapata és hiába vezette Luck a mérkőzés folyamán többször ígéretes helyzetbe a támadósort, ez mind kevésnek bizonyult, touchdownt nem sikerült szereznie, az Indianai csapatnak. A Colts 3 mezőnygólig jutott szemben a Ravens 3 touchdownjával és 1 mezőnygóljával szemben, amivel sikerült Ray Lewis búcsúját 24-9-es győzelemmel emlékezetessé tenni. A Ravens következő ellenfele a Denver Broncos csapata lesz.

Washingtonban 90000 néző és a Redskins gyönyörű szurkolólány csapata várta bizakodva az újonc irányítók csatáját és szerette volna látni, hogy a liga egyik legnépszerűbb játékosának Robert Griffin III-nak irányításával, a Redskins legyőzi a Seattle Seahawks csapatát. Az első negyedben a Washingtoni csapat 14-0-s vezetésénél azonban bekövetkezett a rájátszás egyik legnagyobb drámája és az irányító RGIII lábsérülése miatt a támadó egység teljesen hatástalanná vált a feltámadó Seahawks csapatával szemben. A mérkőzés hátralévő részében már csak a Marshaw Lynch erőfutásaival megerősödő Seattlei csapat szerzett pontokat.

A 21-14-s végeredmény azt jelenti, hogy Russell Wilsonék utaznak Atlantába, ahol az Atlanta Falcons lesz a Seattlei csapat ellenfele.

- Molnár Ágnes, Száraz Zsolt  -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!