Sport

2013.01.07. 21:38

Most nem kellett izgulni...

Hétfőn este ismét hazai környezetben szerepelt a Miskolci Jegesmedvék Mol-ligás jégkorongcsapata.

Hétfőn este ismét hazai környezetben szerepelt a Miskolci Jegesmedvék Mol-ligás jégkorongcsapata.A vasárnapi vereség után a Macik a csorba kiköszörülésére készültek és már az első pillanattól kezdve támadólag léptek fel, gyakran lőttek kapura. Gólt is szereztek, de a vezetőbíró hazai kiállítás miatt már korábban sípolt. A 10. percben aztán már szabályos találatot is produkáltak a sárga-feketék: Dubek közelről avatta fel Szőkét (1-0), mindez nem tetszett Bontovicsnak, aki némi szöveg mellett a palánkra vágott ütőjével, ezért 10 perc fegyelmivel sújtották. Az első harmad hajrájában vagy két percig nem jött ki a korong a Fradi harmadából, a levegőben lógott a második hazai gól, amely végül nem született meg.

Küzdelmes volt

A 21. percben érdekes találatot értek el a miskolciak. Cowan zúdította kapura a játékszert, amely Tóth A. testén irányt változtatott és a jobb alsó sarokba vágódott (2-0). Ezután öt hazai mezőnyjátékos kevergethetett a jégen, de a fór kihasználatlan maradt. Küzdelmes volt a meccs, sok ütközés történt, a játékosok igyekeztek élni testi erejükkel, miközben adósak maradtak a látványelemekkel. A 32. percben harmadszor is a Fradi ketrecébe került a korong: Ritó három méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot (3-0). Sportszerűen korongoztak a játékosok, alig történt kiállítás.

Becsületgólt szerzett

A záróharmad elején még tartott a Macik emberelőnye, Hegyi Á. áthúzódó büntetéséből még több, mint egy perc volt hátra. A lehetőséggel pedig éltek a Jegesmedvék, Fodor növelte előnyüket (4-0), majd nem sokkal később Mestyán emberelőnyből beütötte a Fradi becsületgólját (4-1) és ezzel már nem maradt nyitott kérdése az összecsapásnak. A habot a tortára Tóth A. ,,kente" fel, aki az 51. percben egyedül kilépett és szólóját biztos kézzel értékesítette (5-1), végül az 55. percben Mestyán állította be a végeredményt (5-2).

ÉM-KT

Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék - Ferencváros-ESMTK 5-2 (1-0, 2-0, 2-2)

Miskolc, 1000 néző. V.: Haszonits, Németh, Juhász G., Székely. 

Miskolci Jegesmedvék: GYENES - Láda B., Hegyi Á. (1), Czuba, Fodor 1, Nagy - Cowan, Atkinson, DUBEK 1 (2), Saluga (1), TÓTH A. 2 - Szirányi (1), Orosz, Nagy K., Szilágyi, Smith - Popovics, Ritó 1, Miskolczi (1), Rafaj (1) - Budai K. (kapus). Vezetőedző: Tim Kehler.

Ferencváros-ESMTK: Szőke - Hoffmann, Hrajnoha, Dancsfalvi (1), Sijka, MESTYÁN 2 - Győri, Bontovics, Pilcsik, Borbás (1), Kiss G. (1) - Lencsés, Géczi, Roczanov, Revák, Berta - Horváth, Léránt, Hegyi Á. Z., Hegyi D. - Meravy (kapus). Vezetőedző: Dobos Tamás.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc, plusz 10 perc fegyelmi (Bontovics).

Tim Kehler: - Nagyon örülök, hogy jól játszva győztünk lelkes szurkolóink előtt. Végig nagyon veszélyesen támadtunk, Gyenes remekül védett, és a védekezésünk is biztosabb lett. A harmadik harmadban már egy kicsit fáradtnak tűnt a csapat, de ez érthető, hiszen négy nap alatt ez volt a harmadik kemény meccsünk. Nagyon fontos három pontot szereztünk.

Dobos Tamás: - Ma este sajnos fáradtak voltunk a sorozatterhelés miatt. Az elején szerencsétlen gólokat kaptunk, futottunk az eredmény után. Kitámadtunk, kinyíltunk, a Miskolc pedig kihasználta hibáinkat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!