Sport

2013.01.25. 16:50

Elkerülni az atomcsapást

A papírforma nem sok jóval kecsegteti a debreceni kosarasokat.

A papírforma nem sok jóval kecsegteti a debreceni kosarasokat.A hétvégén a tizennyolcadik fordulóra kerül sor a férfi NB I A csoportjában, és bizony most sem vár egyszerű feladat a Factum Sport gárdájára, ugyanis a hazai pályán ez idáig makulátlan mérleggel bíró – nyolc meccs, nyolc győzelem - Atomerőmű SE vendégeként kellene megszereznie első idegenbeli győzelmét az együttesnek.

Debreceni szempontból nem túlságosan bíztató statisztika, miszerint a paksiak eddig otthon átlagban kilencven ponttal terhelték meg a vendégcsapatok kosarát, míg a cívisvárosi legények idegenben mostanáig meglehetősen szerény, hatvanhét pontos átlaggal bírnak. Tehát ha a hajdúsági alakulat kedvező eredményt akar elérni, védekezésben mindenképp a legjobbjukat kell nyújtaniuk Jason Okrzesik tanítványainak.

Az előjelek eszerint nem valami bíztatóak, de azt sem sokan gondolták volna, hogy múlt héten a kupában győzni tud a bordó-fehér sereg az addig otthon szintén hibátlan Alba Fehérvár csarnokában, mégis összejött a meglepetés. A mostani összecsapás előzetesen országos egyes, de ideje lenne már a bajnokságban is kirukkolniuk – stílszerűen - egy nagy dobással a factumos fiúknak. A mérkőzésre szombat este 18 órától kerül sor a paksi városi sportcsarnokban.

HBN–MSZ

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!