Sport

2013.01.30. 16:41

Bernáth István az USA-ban meccsel

Debrecen - Kemény meccs vár a debreceniek szupernehézsúlyú bokszolójára.

Debrecen - Kemény meccs vár a debreceniek szupernehézsúlyú bokszolójára.Az USA Team-et erősítő Bernáth István január 31-én, Los Angelesben lép a kötelek közé: az Európa-bajnoki 5. helyezettet is foglalkoztató amerikai gárda WSB-mérkőzésen Kazahsztán válogatottját fogadja.

István hétfőn indult útnak Budapestről, London és Dallas érintésével érkezett meg az USA Team bázisára, Los Angelesbe. Nem afféle villámlátogatásról van szó, a szupernehézsúlyú öklöző több, mint egy hónapot tölt a tengerentúlon, s előre láthatólag két alkalommal vetik be amerikai főnökei. Első bunyójára január 31-én kerül sor, az USA Team Kazahsztánt fogadja.

Nem lesz itt

Az amcsiknak nem nagyon ment eddig a WSB-ben, az európai túrák nem jöttek össze számukra. Javításra otthon lesz lehetőség, első alkalommal a jó bunyósokból álló ázsiai gárda ellen. Bernáthra is kemény meccs vár, a hírek szerint a kazahok ukrán vb-, Eb-bronzérmesével, Kapitonyenkóval ütközik csütörtökön.

A mérkőzés után majd egyhónapos edzőtábor vár a sportolóra, s minden bizonnyal még egyszer bevetésre kerül az USA Team hazai WSB-meccsein, az olaszok vagy az ukránok ellen kaphat lehetőséget.

Ami viszont nem túl jó hír, hogy mivel Bernáth március elejéig WSB kötelezettségeinek tesz eleget, így értelemszerűen nem állhat rajthoz a február 6. és 9. között Debrecenben megrendezendő Bocskai István-emlékversenyen.

HBN–BZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!