Sport

2013.01.11. 13:44

Amerikai foci: újabb meccsek jönnek

A rájátszás 2. fordulóját rendezik a tengerentúli profi amerikai futball bajnokságban az előttünk álló hétvége szombati és vasárnapi játéknapján. A wild card körből továbbjutott csapatokra újabb, az előző mérkőzéseknél is komolyabb erőpróba vár.

A rájátszás 2. fordulóját rendezik a tengerentúli profi amerikai futball bajnokságban az előttünk álló hétvége szombati és vasárnapi játéknapján. A wild card körből továbbjutott csapatokra újabb, az előző mérkőzéseknél is komolyabb erőpróba vár. A győztesek az alapszakaszban legjobb teljesítményt nyújtó 4 csapat otthonába látogatnak és szinte bizonyos, hogy mindenhol emberfeletti teljesítményre lesz szükség a főcsoport döntőkbe való bejutáshoz. De hogy mi várható, kik az esélyesek, azt Száraz Zsolt amerikai futball-edző és Molnár Ágnes cheerleading-edző így látja:

A rájátszás 1. mérkőzése a Denveri Mile High stadionban kerül megrendezésre, ahol az alapszakasz teljesítménye alapján 1. számú kiemelt lesz a Baltimore Ravens vendéglátója. A Ravens az előző fordulóban az 2. bajnoki gyűrűjére vágyakozó Ray Lewis vezetésével, még touchdownt sem engedélyezett az újonc irányítóval támadó Colts csapatának, és meggyőző játékkal a forduló legmagabiztosabb győzelmét érték el. Baltimorban azonban nem csak a vadlovak beton kemény védelmével, hanem a tapasztalatát éppen Indianapolisban megszerző irányító legenda, Payton Manning vezérelte támadósorral is össze kell csapniuk. A sérülés miatt az előző szezont kihagyott és ezért Denverbe elengedett irányító új csapatában szinte újjászületett és fénykorát idézően vezérli csapatát mérkőzésről mérkőzésre. Nagy csatára van kilátás ahol talán épp ez a rutin lesz a döntő és meglepetés lenne, ha hazai pályán a Broncos nem tudná kiharcolni a döntőbe jutást.

A nap 2. mérkőzésén San Franciscóban a Green Bay Packers irányítója, Aaron Rodgers által vezetett sajtfejűek fognak nekiesni a liga évek óta legjobban teljesítő védelmének és próbálják megakadályozni, hogy a california- i csapat jusson az NFC döntőjébe. A forma és erőviszonyok alapján a 49ers győzelmére van nagyobb esély ezen a mérkőzésen.

Vasárnap Atlantába várható a hétvége legkérdésesebb kimenetelű mérkőzése, ahol a Falcons és a Seattle Seahawks csapata közül kerül ki az NFC döntő második résztvevője. A Seahawks meggyőző fölénnyel verte a Washington csapatát a wild card körben, de RGIII „kiválásával” a Redskins teljesen összeomlott csapata nem jelentett nagy kihívást Lynch-éknek. Matt Ryan csapata nem valószínű, hogy hasonlóan összeomlana és kipihenten, önbizalomtól duzzadva várják a Georga Dom fantasztikus hangulatú közegébe ellenfelüket, ahol a cél egyértelműen a mérkőzés megnyerése.

A záró mérkőzés igazi csemege lesz a hétvégi párosításokban, hiszen az alapszakaszban sokáig legnagyobb esélyesnek kikiáltott, de a végére „elfáradt” Houston Texans az örök esélyes bostoni csapat, a New England Patriots vendégeként próbál visszavágni az alapszakaszban elszenvedett vereségért. Azonban ehhez, a Magyarországon talán legnagyobb szurkolótáborral rendelkező patriótáknak a magyar gyökerekkel rendelkező Meskó Zolival és a liga egyik legjobb irányítójával Tom Brady-vel a soraiban lesz egy két „szavuk” és az esélyeknek megfelelően, legyőzik Matt Schaub-ékat.

Az izgalmas és mindenképpen látványos mérkőzéseken most is extra látványosságban lehet részünk, hiszen az NFL mérkőzésekhez szervesen hozzátartoznak a gyönyörű cheerleaderek-ből álló szurkolólány csapatok. Ők azok, akik látványos táncos show-műsorral kezdik és zárják, emellett tökéletes mosollyal és lelkesedéssel szurkolják végig a pálya szélén a majd három órás mérkőzéseket. A cheerleader szó alatt két fogalmat is megkülönböztetünk a sportág hazájában, az Egyesült Államokban. A középiskolákban és egyetemeken valódi sportág a cheerleading; a különböző iskolai sportcsapatok buzdítása mellett komoly talaj-akrobatikai, erőnléti és tánctechnikai edzéseken vesznek részt. Ők azok, akiknél a szaltó, az egymás meghökkentően magasba emelése és feldobása szinte természetes.

Az NFL szurkolólányok fő erénye a tökéletes alak, szép mosoly és jó mozgás. Több fordulós casting-sorozaton kell bizonyítaniuk, hogy nemcsak gyönyörűek, hanem talpraesettek, intelligensek is, sőt a legtöbbjük többdiplomás jogász vagy akár állatorvos a privát életben.

Az, hogy a hétvégén melyik szurkolócsapat buzdítja eredményesebben csapatát, hétfő hajnalra kiderül és természetesen portálunkon szakértőink segítségével, bővebben beszámolunk a mérkőzésekről a jövő héten.

- Molnár Ágnes, Száraz Zsolt -


Honlapunknak szakértők segítenek a meccsek kommentálásban, felvezetésében. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!