Sport

2013.01.21. 12:11

A második helyért mennek a Jegesmedvék

Hétfőn 18.30-tól Ferencváros- ESMTK – Miskolci Jegesmedvék mérkőzés Pesterzsébeten.

Hétfőn 18.30-tól Ferencváros- ESMTK – Miskolci Jegesmedvék mérkőzés Pesterzsébeten.A Mol Ligában a Macik pénteken a Népkertben fogadták soros riválisukat, az Újpestet, amelyet végül is simán, 9-2-re vertek. A gépezet azonban igencsak lassan indult be... – mondtuk Rafaj Attilának, a Miskolci Jegesmedvék csatárának, aki két gólt vállalt a lila-fehérek ellen, az elsőt, valamint a hetediket.

– Az első találat minden meccsen lényeges, s ez nem nagyon akart megszületni – jegyezte meg a 88-as mezben korcsolyázó támadó. – A helyzeteket megcsináltuk, de az Újpest kiválóan védekezett az első harmadban, ezt a reteszt csak az utolsó percben tudtuk feltörni. Nem úgy, mint hat nappal korábban náluk, akkor ugyanis már a huszonnegyedik másodpercben betaláltunk a kapujukba. Mégis mi lehetett még ennek az oka? A vendégek jó játékán túl talán az, hogy mentálisan nem voltunk ott teljesen a mérkőzésen, legalábbis az elején. Az ideális persze az, ha ez onnantól megvan, amikor az ember rálép a jégre, de van úgy, hogy ez picivel később következik be.

Irány a jó irány

A 24 éves korongos további értékelésében ekképpen fogalmazott:

– Kettő-kettőig tartotta velünk a lépést az ÚTE, amely leginkább kontrákra épített, s amely kihasználta két kihagyásunkat. Viszont tisztában voltunk vele, hogy előbb-utóbb meg fog törni a lendületük, kijön az erőnléti és tudásbeli fölényünk – nyilatkozta Rafaj Attila, aki magáról is ejtett pár gondolatot:

– Nagyon rám fért ez a két gól, ugyanis a szezonban eddig nem úgy ment a hoki, mint korábban, tavaly sokkal sikeresebb voltam a kapu előtt. Egyszer fenn, egyszer lenn, tisztában vagyok azzal, hogy a sport így működik, azért is örülök ezeknek a találatoknak. Remélem, most már elindulok a jó irányba, éppen akkor, amikor a legfontosabb találkozók jönnek.

Félre a számolgatást

Az alapszakasz bő egy hónap múlva, február 25-én véget ér, vagyis éppen mostanság kezdődik el a hajrá a csapatok számára. A sárga-feketék akár már számolgathatnak is, hogy miként lesz meg biztosan a legjobb négybe jutás...

– A matematika az, amit félre kell tennünk, amivel nem kell foglalkoznunk – hangsúlyozta Rafaj Attila. – Az ugyanis csak elvonná a figyelmünket a feladatról, hogy lehetőleg mindegyik, még előttünk lévő mérkőzést nyerjük meg. Az egyik alapcél természetesen a négyben maradás, a másik azonban az, hogy zárjuk a küzdelemsorozat ezen részét a második pozícióban, a Dab mögött. Az ugyanis az elődöntőben pályaelőnnyel járna, márpedig ez fantasztikus közönségünk miatt, amely rengeteget segít nekünk, fontos szempont.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!