Sport

2013.01.02. 12:36

A bajnok meglepetése...

Tiszaújváros - Kökény Roland díjat ajánlott fel a TKKSE reménységének, Nagy Szabolcsnak.

Tiszaújváros - Kökény Roland díjat ajánlott fel a TKKSE reménységének, Nagy Szabolcsnak. Tiszaújvárosban december 22-én tartották az idei Sportgálát, amelynek keretén belül köszöntötték a város sportolóit. Az esemény egyik jeles pillanata volt, amikor átnyújtották azt a plakettet a TKKSE fiatal kajakosának, Nagy Szabolcsnak, amelyet a 2012-es londoni olimpia egyik aranyérmese, Kökény Roland (aki Dombi Rudolffal győzött K-2 1000 méteren) küldött neki. Az elmúlt esztendő legjobb csapatának választott duó miskolci születésű tagja – aki 1987 és 1993 között „lapátolt” az akkori Tisza-parti klubban, a Tiszai Erőmű VSC-ben – sűrű programja miatt nem lehetett jelen a gálán, viszont egy levelet eljuttatott a szervezőkhöz, amelyben többek között ez állt:

„...Sok szép emlék és fiatalkori siker köt Tiszaújvároshoz és a tiszaújvárosi kajak-kenu sporthoz. A mai napig nem szakadtam el Tiszaújváros sportéletétől, érdeklődve figyelem és a magam módján támogatom azt a sportágfejlesztési programot, amelyet a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület az elmúlt évben elindított... Az itt eltöltött évek is hozzájárultak ahhoz, hogy ma olimpiai bajnoknak mondhatom magam. Olimpiai bajnokként a sok szép élményre emlékezve nem felejthetem el, hogy honnan indult nemzetközi sportpályafutásom. Ezért köszönettel tartozom ma is Tiszaújvárosnak. Egyben nagy hálát és felelősséget érezve a tiszaújvárosi kajak- kenu sport iránt ezúton felajánlom, hogy egy darab díszes, nevemmel és az adományozott nevével ellátott plakettet készíttetek és adományozok azzal a céllal, hogy az adományozott érezze, egy volt tiszaújvárosi kajakos, ma olimpiai bajnok sportoló áll kibontakozó sportpályafutása mellett, érezze a megkülönböztetett figyelmemet és ebből erőt merítsen további munkájához... Nagy Szabolcs szorgalmas munkájában, pozitív hozzáállásában látom azt a fiatalos lendületet és eltökéltséget, amivel a nagy eredmények megszülethetnek majd...” – fogalmazott Kökény Roland.

Ezer méter egyes

Lapunk megkereste az ifjú, tizenöt éves díjazottat, aki így kezdte nyilatkozatát:

– Nem tudtam semmit sem erről az egészről, ezért eléggé meglepődtem, amikor kiderült, hogy én vagyok a címzett – mondta Nagy Szabolcs. – Jó lett volna Rolanddal személyesen is találkozni, ugyanis erre eddig nem került sor, remélem, egyszer ez is megtörténik és akkor megköszönhetem neki ezt a gesztust.

Szabolcs pályafutása 2007- ben kezdődött, akkor vágott bele a kajakozásba. Hogy miért?

– A család miatt, ugyanis édesapám évekig kenuzott, testvérem, a bátyám pedig ifjúsági válogatottként szintén művelte a kajakot – folytatta a fiatal tehetség. – Kipróbáltam és egyszerűen megtetszett... Melyik a számom? Az ezer méter egyes, mert úgy érzem, ez megy a legjobban, a versenyeken is. 2012-ben a legjobb eredményem egy harmadik hely volt Sukorón, keretfeltöltőn, 2013-ban szeretnék magyar bajnoki címet szerezni a korosztályomban és eljutni az Európai Olimpiai Reménységek Versenyére. Köszönöm az eddigi segítséget családomnak, jelenlegi tréneremnek, Betlenfalvi Istvánnak, volt edzőmnek, Felföldi Gábornak, illetve a klubnak, a TKKSE-nek.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!