Sport

2012.12.08. 01:14

Jegesmedve fekete levese

Meglepetésre pont nélkül maradt a pénteki liga meccsen a miskolci együttes.

Meglepetésre pont nélkül maradt a pénteki liga meccsen a miskolci együttes.A Miskolci Jegesmedvék csapata pénteken este a jégkorong Mol Ligában a Ferencváros-ESMTK vendége volt, de a vendégeknél Saluga, Gőz, Ritó, Miskolczi, Nagy K, és Sijka sem játszhatott különböző okok miatt. Az összecsapás első harmada folyamatos játékot hozott, szinte alig volt játékmegszakítás, de helyzet nem sok akadt, igaz a 11. percben a hazaiak a kapuvasat találták el. Ebben a játékrészben nem volt sok kiállítás, mindkét oldalon egy-egy, de ezekkel egyik gárda sem tudott mit kezdeni. Pontosabban volt még egy, ami a játékrész utolsó másodpercére esett, így az áthúzódott a második harmadra.

A középső húsz perc

A középső húsz perc elején hiába játszhatott emberfórban a vendég együttes, gólt ekkor sem sikerült elérnie. Nem csak ekkor nem, hanem később sem ebben a játékrészben. Nem úgy a hazai gárdának, akik Atkinson kiállítása miatti emberfórjukat váltották gólra: amikor már csak pár másodpercet kellett volna ki kihúznia a miskolci együttesnek, Hrajnoha átadása után Revák korongja került a kapuba, 1-0. A találat örömhullámai még el sem ültek, amikor újabb gólt szerzett a hazai csapat, az első támadásából, Győri a kékvonalról volt eredményes, 9 másodperccel a Ferencváros előző találatát követően, 2-0. Ennek a játékrésznek a hajrában még egy hazai emberelőny maradt kihasználatlanul, de így sem várt könnyű folytatás a Macikra.

A záró harmad elején hamar szépített a Jegesmedvék csapata, a 42. percben Tóth A. lövése után a kipattanót Czuba verte be, 2-1. Ezt követően nagy erőket mozgósítottak a sárga-feketék az egyenlítés megszerzése érdekében, és erre volt is lehetőségük, például amikor két hazai kiállítás miatt egybeért az emberfórjuk, – pár másodpercen át ráadásul kettős emberelőnyben is játszhattak, – de ebből sem sikerült a kapuba találniuk. Mentek előre a pontért a vendégek, de a gól csak nem jött össze, 79 másodperccel a vége előtt miskolci időkérés után a kapus lehívásával is megpróbálkoztak, de ez sem jött be, így nagy meglepetésre vereséget szenvedtek.

Jegyzőkönyv

Ferencváros-ESMTK – Miskolci Jegesmedvék 2-1 (0-0, 2-0, 0-1)

Budapest, 200 néző. V.: Halassy, Wolf (Vas, Bedő).

Ferencváros-ESMTK: Meravy – Hoffmann, Hrajnoha (1), Pilcsik, Gergely Cs., Dancsfalvi (1) – Győri 1, Erdélyi, Hegyi Á. Z., Kiss G., Borbás – Lencsés, Mestyán, Feil, Revák 1, Berta – Horváth D., Géczi, Fodor Z., Fekecs, Szőke (k). Edző: Dobos Tamás.

Miskolci Jegesmedvék: Gyenes – Láda B., Hegyi Á., Tóth A. (1), Fodor Sz., Nagy G. – Atkinson, Cowan, Rafaj, Czuba 1, Dubek – Szirányi, Orosz, Smith, Szilágyi, Popovics – Budai R., Wéber, Budai K. (k). Edző: Egri Gergely.

Kiállítások: 8 perc, ill. 12 perc.

Dobos Tamás: – Jól és taktikusan játszottunk, végig bírtuk a tempót a Miskolccal. A végén nagyon megkeserítették az életünket, de végül kihúztuk. Nagyon örülök a győzelemnek.

Egri Gergely: – Mindkét csapat nyerni akart, de a Fradi ma kicsit jobban akarta ezt. Sajnos későn ébredtünk, az első két harmadban nem úgy pörögtünk, ahogy kellett volna. A harmadik harmadban hiába játszottunk jobban, egyenlíteni már nem sikerült. Ezen gyorsan túl kell lépnünk, készülünk a vasárnapi, Csíkszereda elleni mérkőzésre, ahol mindenképpen győznünk kell.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!