Sport

2012.11.18. 19:34

Vasutas ászok Veszprémben

Vasárnap Veszprémben nyert az MVSC élvonalbeli női röplabdacsapata.

Vasárnap Veszprémben nyert az MVSC élvonalbeli női röplabdacsapata.A női röplabda NB I 12. fordulójában vasárnap este Veszprémi Egyetem SC – Albrecht-Miskolci VSC-MVSI mérkőzést rendeztek. Alapból a vendégek számítottak a találkozó esélyesének, de volt már ehhez hasonló az elmúlt hetekben, és mégsem sikerült nyerniük a zöld-fehéreknek, akik hét vesztes meccs után próbálták rossz sorozatukat megszakítani.

A veszprémi egyetemisták elleni meccs első szettjének elején egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól (4-5), de aztán a vendégek szert tettek pár pontos előnyre (4-9), elsősorban jó nyitásiknak köszönhetően. Ezek a szervák, amelyekben Szabó B. vitte a prímet – aki négy ászt is elhelyezett a veszprémi térfélen –, elbizonytalanították a hazai gárdát. Ráadásul a Vasútban Kovács E. és Csarkó is határozottak voltak a széleken vezetett támadásoknál, így folyamatosan hízott a miskolciak előnye, nem is volt kérdés, hogy hozni fogják az első játszmát.

A második játékrész elején a hazaiak kezdtek jobban (4-1), és az első technikai időnél is magabiztosan vezettek (8-3). A vendégek csak ezután kezdtek el úgy pörögni, ahogy az előző szettben, és a stabil nyitásfogadásnak meg lett az eredménye. Fokozatosan csökkent a két csapat közötti különbség, majd el is tűnt (11-11). És ekkor sem állt le az MVSC, átvették a vezetést és faképnél hagyták a hazai csapatot, elsősorban Kovács E. jó ütéseinek, és a remek nyitásaiknak köszönhetően. Érdekesség, hogy ebben a játszmában 10 ász jellegű szervája volt a miskolci gárdának, amelyek közül Szabó B. hármat, Sitkey és Csarkó kettőt-kettőt jegyeztek.

A harmadik szettben fej, fej mellett haladtak a csapatok, a hazaiak centerjátéka feljavult, ahogy a nyitásfogadásuk is (11-11). Ezt követően, a második technikai időig a hazaiak voltak jobbak (16-13), de a Vasút koncentrált játékkal 20-nál utolérte ellenfelét (20-20). Aztán megint együtt haladtak a felek, egészen 24-ig, amikor Szabó B. állt a nyitóhelyre, és két ász szervával pontot tett a meccs végére.

Női röplabda NB I, 12. forduló

Veszprémi ESC – Albrecht-Miskloci VSC-MVSI 0:3 (-16, -15, -24)

Veszprém, 200 néző. V.: Kiss, Nagy.

Veszprémi ESC: Pekárik, Pintér, Dordzsceren, Jeremiczky, Tobak, Környei. Csere: Májusi (liberó), Miovecz (liberó), Molnár, Pós. Edző: Katona Péter.

Albrecht-Miskloci VSC-MVSI: Csarkó, Sitkey, Rédei, Kovács E., Szajkó, Szabó B. Csere: Nagy Zs. (liberó), Kiss V. Edző: Toma Sándor.

Katona Péter: – Nagyon rossz volt a nyitásfogadásunk az első két szettben. A harmadikban feljavultunk, de ekkor már késő volt.

Toma Sándor: – Nagyon örülök a győzelemnek, különösen annak, hogy három szettben sikerült hozni ezt a mérkőzést, a nagyon lelkesen játszó, és erőszakos játékot mutató Veszprém ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!