Sport

2012.11.17. 20:21

Pápa vs. DVTK - Együtt néztük: Nagyon számolta a perceket péntek este

Nézzük együtt, együtt néztük: ezúttal Tatár György volt a vendégünk.

Nézzük együtt, együtt néztük: ezúttal Tatár György volt a vendégünk.A volt 11-szeres válogatott így kezdte az első félidő után:

– A mérkőzés kezdete az első randira emlékeztetett, amelyen kóstolgatták egymást a felek, ment a fogáskeresés, de senki nem mert határozottabb lenni, mert fél a kudarctól. Nem rágtuk le a körmünket ebben az időszakban, úgy nézett ki ekkor, hogy öt perc alatt el is dőlt a mérkőzés. A büntetőkről nem foglalnék állást, de ha a játékvezető megadta, akkor biztosan jogos volt. A Pápa öt lehetőségéből egyszer sem találta el a kaput, nem jött le nekem, hogy ez a csapat miként szedhetett össze a fordulóig tizenhat pontot. Tisza, gondolom, ki volt jelölve a 11-es végrehajtására, tapasztalt, meg volt a rutinja, a másodikat is magabiztosan értékesítette. Mind a két esetben picit kivárt, ami elég volt ahhoz, hogy meglássa, mit akar tenni Szűcs. Annak idején, 1979. szeptember 12-én, a csehszlovákok ellen Nyíregyházán, Bene Ferenc búcsúmeccsén én is hasonló kivárással rúgtam a 11-est, a vendégek nem túl nagy örömére. Egyébként nyertünk 2-1-re 27 000 néző előtt.

Mentőövet adtak

– A második félidőt úgy kezdte a hazai együttes, ahogyan azt kétgólos hátrányban szokás, kell: feltolta a védekezését, annak reményében, hogy rövid idő alatt szépítsenek, a meccsben maradás miatt – folytatta Tatár György. – Nagy T.-nek elővigyázatosabbnak kellett volna lennie, akkor szerintem elkerülhette volna a kiállítást. Egy fuldokló Pápának ezzel a buta szabálytalansággal mentőövet adtunk. A 61. percben pedig bele is kapaszkodott a Lombard... Aztán jött Gosztonyi... Ilyen emberhátrányban nagyon lelkesen kell játszani, elhinni, hogy így is van esély, de ehhez kell fizikum. Nagyon izgultam ezek után, számoltam a perceket, másodperceket. Végül csak kikecmergett valahogy a gödörből a Pápa, ugyan az egyik tizenegyesen lehetett volna vitatkozni, a kiállítások viszont jogosnak tűntek. Nagyon sajnáltam az önfeláldozóan játszó kilenc diósgyőri embert, de ez a játék már csak ilyen, nem mindig a jobbik nyer. Nehéz idegenbeli meccsek elé nézünk, de eléggé hosszúnak látom ahhoz a kispadot, hogy a kiállítottak ellenére eredményesen vívjuk meg ezeket a mérkőzéseket.

ÉM-MI



Pápán sem sikerült megszereznie első idegenbeli győzelmét a DVTK-nak. Ön szerint ki volt a Diósgyőr legjobbja a 4 tizenegyessel és 3 kiállítással tarkított mérkőzésen?

Két-két 11-es és három diósgyőri kiállítás egy meccsen, a 93. percben mentett pontot a Pápa.

"Több mint sajnálatos, hogy 2 pontot elvesztettünk így" - nyilatkozta Sisa Tibor a DVTK pápai vendégszereplése után.

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 15. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Lombard Pápa TFC vendégeként lépett pályára pénteken 17 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!