Sport

2012.11.26. 13:00

Ebben benne volt a győzelem

A Kecskemét vendégeskedett szombaton a Vegyésznél a férfi röplabda NB I-ben.

A Kecskemét vendégeskedett szombaton a Vegyésznél a férfi röplabda NB I-ben.Egy ,,éles”, koncentrált Vegyész kezdte a bajnokság rangadóját, amely Toronyai szervái révén 9-9-nél szerzett három pontos előnyt az első játszmában. A feladóhoz társult Kovács, illetve a sáncban Gulyás és Csizmadia is, így 16-10-hez érve teljes mértékben bízhattak abban a hazai drukkerek, hogy ezt a felvonást hozhatja a VRCK. A Kecskemét mestere viszonylag korán kénytelen volt kikérni mindkét idejét, ráadásul beküldött egy olyan röplabdást is, akinek a neve nem szerepelt a jegyzőkönyvben, amely miatt a játékvezetők 22-18-nál egy egységet levontak tőlük. A borsodiak formája több volt bíztatónál, nem okozott problémát, hogy megtartsák az előnyt a szett végéig.

Kovács jegyzett egységeket a második menetben, de nem csak az ő formája volt rendben, hanem a többieké is. A KRC csak kereste önmagát, a Vegyésszel szembeni hatásos játékot, több volt az erő, a mozgás és az elképzelés a vendéglátónál. Bokor úszott szinte a levegőben ütéseinél, majd amikor 15-9-nél ugyanő egyes blokkban beborította Pádárt, szinte őrjöngött a közönség. 19-11-nél már talán a 2:0-a járt a barcikai fejekben, amikor a KRC, időkérése után, elkezdett feltámadni, ráéreztek a lehetőségre. Dudás mester kétszer is nyomta a csengőt, de a robogó alföldiek egy 11-3-as szériával előbb egyenlítettek (22-22), aztán a lendületből nem leadva egalizáltak.

Pár hasznos tanács

A harmadik felvonásban előbb a Barcika jutott aprócska előnyhöz (6-3), de éppen az előző játszmában nyert bizonyosságot az, hogy ezen a mérkőzésen bármikor, bármilyen irányba fordulhatnak a dolgok. Ami meg is történt, nagyrészt Farkas ütései hozták a pontokat a KRC-nek (7-8). Mindkét küzdő fél mutatott szép mozdulatokat a sportágból, Pádárt ekkor nem nagyon tudták tartani szélen a hazaiak (14-16). 16-19-nél - miután Bokor eredménytelenül nézett szembe egy hármas sánccal - Dudás András döntött úgy, hogy kioszt pár tanácsot és ugyan Gulyás megérdemelt egy felkiáltó jelet, kellett az újabb Vegyész-szünet (18-23) – ami alapjaiban már nem változtatta meg ezen szett kimenetelét.

Nem lehetett százszázalékosan kijelenteni, hogy a bő másfél játékon keresztül brillírozó Vegyész nem gyűjtheti be a negyedik felvonást, sőt, amikor 6-2-re megléptek a barcikai legények, nagy esély mutatkozott a döntő szett kiharcolására. 9-4-nél Toronyai és Csizmadia állt jól össze egy blokkra, naná, hogy megkapták a tapsot. Ekkor ismét több volt a ,,remek", mint a ,,rossz" az észak-borsodiak röplabdájában, és 15-9-nél mi más is maradhatott a Kecskemétnek, mint az időkérés. A holtpontról a csereként beállt és egyből a nyitóhelyre kocogó Török lendítette át az alföldieket, ami annyira sikerült, hogy Dudás-edzőnek gyors egymásutánban kétszer is élnie kellett a játékmegszakítás eszközével (18-17-nél és 18-20-nál). Szoros lett a hajrá, ám 21-22-től egyszer hibázott csak a KRC, míg háromszor olyan megoldást választottak Csányiék, ami meghozta a győzelemhez szükséges pontokat.

ÉM-MI

 Jegyzőkönyv

Vegyész RC-Kazincbarcika – Kádár-Kecskeméti RC 1:3 (20, -22, -18, -22)

Kazincbarcika, 200 néző. V.: Adler Éva. 

Vegyész RC: Toronyai, Szabó M., Gulyás, Csizmadia, Bokor, Kovács Z. Csere: Dudás (liberó), Árva. Edző: Dudás András.

Kecskemét: Tóth A., Erki, Csányi, Farkas, Dorcsák, Pádár. Csere: Szabó T. (liberó), Török, Tigyi. Edző: Gyurkó Sándor.

Dudás András: - Játékban megint léptünk egyet előre, sajnos, még a győzelmet meg kell tanulni megszerezni.

Gyurkó Sándor: - Óriási mérkőzést játszottunk, a bajnokságban eddig ez volt a legjobb meccsünk. Örülök, hogy meg tudtuk nyerni a rangadót, itt Barcikán, ahol mindig ünnep a röplabda. Tovább sikereket kívánok a Vegyésznek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!