Sport

2012.11.13. 14:12

Cigánd SE: Kell még a lendület a nyolcadikhoz

Szeptember 15-e óta nem kapott ki a Cigánd SE csapata az NB III Tisza csoportjában.

Szeptember 15-e óta nem kapott ki a Cigánd SE csapata az NB III Tisza csoportjában.Elmúlt hét bajnoki mérkőzését egyaránt győzelemmel hozta le a bodrogközi együttes, amely ennek köszönhetően a második helyen áll a táblázaton, huszonhét ponttal, öt egységgel lemaradva az éllovas Kisvárda mögött. Csákiék szombaton a Létavértest verték meg hazai környezetben 2-1-re, amely nem mellesleg szülőhelye a cigándiak fő szponzorának, elnökhelyettesének, Girdán Sándornak...

– Duplán fontos volt számára a mérkőzés és a lefújás után úgy láttam, hogy kellően örült a sikernek, mi több, az öltözőben is meglátogatott bennünket – mondta ,,főnökéről" Kocsis János, a CSE vezetőedzője, majd így folytatta: – Nyilatkozhatnám nagyképűen, hogy nem lep meg ez a sorozat, amiben vagyunk, de a zsinórban elért jó eredményekhez sok mindennek össze kell, kellett jönnie. Azt megelőzően három találkozót veszítettünk el, a Kisvárdával, a Baktalórántházával, illetve a Nyírbátorral szemben, úgy, hogy közben gólt sem szereztünk. Az első összecsapás egyébként egálos volt, a másik kettőn a játék képe alapján nyerhettünk volna, s ezért bíztam abban, hogy egyszer megfordul a széria. Ez a három mérkőzés arra is jó volt, hogy a játékosok észbe kapjanak, felismerjék: több kell annál, mint amit addig kiadtak magukból. Szerencsére vannak olyan rutinos emberek a keretünkben, akik nagyon jól érzik a szituációkat, tudják mikor, mit kell tenni, valamint ambiciózus fiatalok, a rájuk jellemző erényekkel.

Nem lesz könnyebb

Bár sorrendben a hét végi volt a 13., utolsó forduló a Tisza csoportban, rendeznek még összecsapásokat, ugyanis a Régió válogatott csehországi szereplése miatt a 11. fordulót november 17-18-ra halasztották. A cigándiak szombaton a jelenleg kilencedik Ibrányt fogadják sporttelepükön.

– Remélem, kitart a lendületünk, természetesen azon leszünk, hogy remek sorozatunk ne szakadjon meg, jó lenne nyolc győzelemmel zárni az őszt – vázolta fel tervét Kocsis János. – Azonban senki se higgye, hogy az Ibrány elleni csata bármivel is könnyebb lesz, mint a korábbiak, a mezőny ugyanis nagyon kiegyenlített.

Az edző a cél esetében úgy fogalmazott: az alapvető elvárás velük szemben az, hogy a szezon végén hosszabbítsák meg NB III-as tagságukat, de amíg esélyt látnak rá, küzdeni fognak a bajnoki címért. Csak a rend kedvéért: az átszervezés miatt az NB III-as bajnokok az NB II-es tagságért játszhatnak majd osztályozót a szezon végén, a második helyen zárók automatikusan harmadosztályúak lesznek a következő évadban is, míg a 3.-4.-5. helyezettek, illetve a két legjobb hatodik a megyei I-es bajnokokkal csap össze osztályozón, az NB III-ban maradásért.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!